Ada Ekspresi seferleri neden hala başlamadı?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Ada Ekspresi seferlerinin ne zaman başlayacağını sordu

Ada Ekspresi seferleri neden hala başlamadı?

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Adapazarı İstanbul arasında faaliyet gösteren Ada Ekspresi’nin akıbetini TBMM’de gündemine taşıdı.

Tarhan’ın konuyla ilgili önergesi şu şekilde: “1899’dan beri faaliyette olan Adapazarı-İstanbul hattı günlük tren seferlerine YHT yol yapım çalışmaları gerekçe gösterilerek 1 Şubat 2012’de geçici olarak son verildi. Sakarya, Kocaeli ve İstanbul kentleri arasında yoğun bir şekilde yolcu taşıyan Ada Ekspres Treni 15. 3. 2019 tarihinde yeniden faaliyete geçti. Ancak pandemi gerekçe gösterilerek Ada ekspresi seferleri yeniden durduruldu. Pandemi sürecinin kontrolü noktasında pek çok normalleşme adımı atılmış olmasına rağmen tren seferleri yeniden başlatılmamıştır.

Bu bağlamda;

Adapazarı-İstanbul tren seferleri yeniden ne zaman başlayacaktır?

Yüksek Hızlı Tren seferleri yapılıyorken, aynı hattı kullanan Ada Ekspres seferlerinin yapılmamasının teknik bir gerekçesi var mıdır?

Ada Ekspres trenlerinin seferden kaldırılması sonucu oluşan kamu zararı ne kadardır?

Seferden kaldırılan ekspreste kullanılan vagon ve lokomotifler hala TCDD envanteri içinde yer almakta mıdır?

Adapazarı ile İstanbul arasındaki otobüs seferleri devam ederken tren seferlerinin durdurulması kamu ulaşımını olumsuz bir şekilde etkilemiş midir?