Sağlık-Sen Genel Başkanı: Yandaş olmaya devam edeceğiz

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi 5’inci olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Erdal Yıldırım yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Evet biz yandaşız. Yandaş olmaya devam edeceğiz” dedi

Sağlık-Sen Genel Başkanı: Yandaş olmaya devam edeceğiz

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nde kongre heyecanı yaşandı. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sağlık Sen 5’inci Olağan Kongresine Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, çevre illerden gelen İl Temsilcileri, Şube Temsilcileri ve çok sayıda üye katılım gösterdi. 162 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 7 kişilik Yönetim Kurulu belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak kürsüye çıkan Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “3700 üye ile başladığımız bu kutlu davada sendikanızı sahiplenmeniz ve katkılarınızla 4500 üye ile Kocaeli’yi zirveye taşıyarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Yönetime geldiğimiz günden beri Sağlık-Sen’in üyesi ile bir bütün sendika olması için gayret gösterdik, aidiyet duygusunu kazandırmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“Kişilere bağlı sendikacılık geliştirme yolunda hareket ettik” diyen Yıldırım, “Her üyenin bir temsilci, bir yönetici ve bir şube başkanından farkının olmadığını ulaşabildiğimiz her üyeye anlattık ve üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesini, sendikasını sahiplenmesini sağladık. Sendikacılıkta esas mesele üyelerin mali ve özlük haklarını korumak ve geliştirmektir. Bizler sendikacılığa yeni bir boyut daha ekledik ve ülke meselelerinde sorumluluk alarak elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

Yıldırım’dan sonra sözü alan Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, “Bir sendikacı dediğinizde benim aklıma Erdal Başkan geliyor. Gitmediği üyesi kalmadı. Birliğimizin en güzel ispatını 1 Mayıs’ta yaptık. Ben Memur-Sen olarak çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yaşlık’tan sonra kürsüye çıkan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Bu sürecin başından sonuna kadar üyelerimizin yüzde seksenini Genel Kurula kattık. Kavgasız, gürültüsüz geçti Genel Kurulumuz. Erdal Başkan sendikacılıkta çok eski de değil çok yeni de değil. Kocaeli’nin sıkıntılı dönemlerinde, birileri paçasından çekmesine rağmen sendikanın dağılmasına müsaade etmedi. Sendikanın bugünlere gelmesine ciddi bir katkı sundu. Kürsüye çıktığı zaman da sendikacılığını gösterdi. Yenge hanıma teşekkürlerini sundu. Bu seni bir 4 sene daha götürür. Bize yandaş sendika diyorlar. Mazlumun yanında durmak, darbelere karşı gelmek yandaşlıksa, evet biz yandaşız. Yandaş olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Erdal Yıldırım’ın listesi

YÖNETİM KURULU ASİL:

Erdal Yıldırım, Mevlüt Akdere, Uğur Bahar, Emin Ölmez, Halil Kaçar, Erol Karahan, Ayhan Balta

DENETİM KURULU ASİL:

Ertuğrul Korkmaz, Özkan Çalışmaz, Mehmet Özkan, Rıdvan Atıcı, Ömer Akyüz

DİSİPLİN KURULU ASİL:

İbrahim Gemici, Aker Aksoy, Emel Kılıç Pınar, Nihat Orhan, Cemal Aslan

ÜST KURUL DELEGELERİ:

Erdal Yıldırım, Mevlüt Akdere, Temel Atagür, Öztürk Kupşen, Şükrü Gözalan