O şehirlerde 5G denemeleri başladı

BTK, Turkcell, Vodafone ve TTMobil’e 5G deneme izni verdi.

O şehirlerde 5G denemeleri başladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Turkcell, Vodafone Türkiye ve TTMobil'in İstanbul, Ankara ve İzmir'de 5G deneme çalışması yapma konusundaki talepleri onaylandı.

YILSONUNA KADAR DENEMELER YAPILACAK

Alınan bilgiye göre, mobil işletmeciler tarafından BTK'ye yapılan başvurular neticesinde, operatörlere farklı frekans bantlarında 5G denemeleri yapmak üzere izin verildi. İzin kapsamında Turkcell İstanbul ve İzmir'de 3,5 ve 26 GHz, Vodafone Türkiye İstanbul ve Ankara'da 3,5 ve 3,7 GHz, TTMobil İstanbul'da 3,5 GHz bandında yılsonuna kadar 5G denemesi yapacak.

2020’DE GEÇİLMESİ BEKLENİYOR

Konu ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Yılsonuna kadar devam edecek denemeler için verilen izinlerde, yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların önemi de dikkate alınarak, deneme sürecinde yerli üreticilerle iş birliği şartı getirildi. 5G'ye geçiş sadece söylemle olmaz, araştırmalar yapılması ve ürünler geliştirilmesi gerekiyor. 2020'de bu teknolojiye geçişi hedefleyen ülkemizin, yaptığı araştırmalar ve geliştirdiği ürünlerle bunu başarmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.