Mum ışığında iftar, isyan ettirdi! “Bu nasıl terbiyesizliktir?”

Kocaelililerin SEDAŞ mağduriyeti yaz kış, Ramazan, bayram dinlemiyor! SEDAŞ, bir yandan bakım ve onarım çalışması adı altında planlı kesintiler yaparken bir yandan ise bitmeyen arızalarla can sıkıyor. Son olarak bir vatandaş, iftar saatinde kesilen elektrik sonrası mum ışığında çekilen iftar sofrasını paylaşarak, yemeklerin öylece kaldığını belirtti, SEDAŞ’a, “Bu nasıl terbiyesizliktir?” diye isyan etti

Mum ışığında iftar, isyan ettirdi! “Bu nasıl terbiyesizliktir?”

Elektrik arızaları elbette ki olur ancak bu kadar sık olmaz! Hele ki uzun yıllardır elektrik dağıtım işini yürütüp bakım ve onarım çalışması yapma gerekçesiyle sürekli planlı elektrik kesintisinin gerçekleştirildiği bir kentte, arızaların yok denecek kadar az olması gerekiyor. Lakin Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi-SEDAŞ, günlük planlı kesintiye rağmen elektrik kesintilerini önleyemiyor, bu kentte en fazla şikayet edilen kurum olmayı sürdürüyor. Ani gidip gelen elektrikler, elektronik eşyaları bozuyor, kış günü kesilen elektrikler vatandaşı donduruyor, yaz günü kesilen elektrikler ise vatandaşı kavuruyor. Sene olmuş 2025, Kocaeli hala sürekli kesilen elektrikleri konuşuyor.



“Ayıptır ya”

1 Mart itibariyle Ramazan ayı başladı. İnsanlar, oruç ibadetlerini yerine getiriyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayında vatandaş, akşama kadar aç ve susuz kaldıktan sonra ailece ağız tadıyla iftar yapmak istiyor ancak SEDAŞ, buna da müsaade etmiyor. Arızalar, yaz kış, mübarek ay falan dinlemiyor. Senelerdir yapılan bakım ve onarım çalışmalarının bu arızaları nasıl önleyemediği ise merak konusu oluyor. Şimdi sizinle Kocaeli’den bir vatandaşın haklı isyanını paylaşacağız. Körfez Mahallesi’nde ikamet ettiğini dile getiren Emir isimli vatandaş, iftar saatinde giden elektrik nedeniyle hazırlanan yemeklerin öylece kaldığını, yemek yiyemediklerini belirterek “Bu nasıl terbiyesizliktir?” diye SEDAŞ’a isyan etti. Vatandaş, mum ışığında çektiği iftar sofrasının fotoğrafını paylaşarak, “Ayıptır ya” dedi.


Mum ışığında iftar, isyan ettirdi! “Bu nasıl terbiyesizliktir?”

“Yemekler kaldı, yiyemedik”

Emir isimli vatandaşın, 6 Mart Perşembe günü saat 19.23’te Şikayet Var adlı sitede yayımlanan “İftar Saatinde Elektrik Kesintisi Mağduriyeti” başlıklı şikayeti, noktası virgülüne şöyle: “Kocaeli Körfez Mahallesi'nde yaşıyoruz. İftar saati elektriklerin gitmesi ne demektir? Yemekler kaldı, yemek yiyemedik. Bu nasıl terbiyesizliktir? Acil açıklama bekliyoruz. Dün ise sokak lambaları kesinti yaşadı, bugün de iftar saati elektrik sıkıntısı çekiyoruz. Ayıptır ya!”

Şikayet