Hürriyet’in eski özel kalem müdüründen mahkemede şok ifadeler!
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in eski şoförü Hüseyin Özgül’ün belediyeye açtığı davada şahit olarak ifade veren eski özel kalem müdürü Duygu Çetiner, o dönem yaşananları anlattı

İzmit Belediyesi’nde Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in şoförlüğünü yapan Hüseyin Ergül’ün haklarını alamadığı ve mobbinge uğradığı iddiasıyla açtığı dava bugün, Kocaeli 3.İş Mahkemesi’nde görüldü. Dava başlamadan hemen önce İzmit Belediyesi vekilleri, "Dışarıda basın ordusu var. Basında asılsız haberler yapılmaktadır. Biz bu nedenle basın mensuplarının içeri alınmamasını isteriz" talebinde bulundu ve dava kapalı olarak görüldü.
İzmit Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Duygu Çetiner’in ifadeleri dikkat çekti. Çetiner, kendisinin de mobbinge maruz kaldığını söyleyerek Hürriyet’in Ergül’e nasıl davrandığını da anlattı. Yazılı olarak tanıklığı dinlenen Çetiner'in ifadelerinin ses getirecek cinsten olduğu görüldü.
“FATMA HANIM BANA VE DAVACIYA MOBBİNG UYGULADI”
Davada Hüseyin Ergül’ün tanıklarından biri de İzmit Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Duygu Çetiner oldu. Çetiner'in dikkat çeken ifadesi şöyle: “Davacıyı Fatma Kaplan Hürriyet'in milletvekili olduğu zaman özel şoförü olması nedeniyle tanırım. Mecliste şoförlüğe başladı, belediyede devam etti. Sebebini anlayamadığımız bir şekilde bana ve davacıya, Fatma Hanım tarafından mobbing uygulandı. Ben Fatma Hanım ile ekip adına ve kendi adıma konuştum. Örneğin özel kalem müdürü olmama rağmen beni yok sayarak işlemleri asistanları ile yürütürdü. Hüseyin beye ise; davacının makam şoförü olmasından dolayı mesai saati yoktu. Bir günde 3 il gezmişliği vardır. Ona ise ortak bir whatsapp grubuna "saat 10 da beni al kuaföre gideceğiz" yazardı, ancak belli bir süreden sonra Hüseyin'i kale almadan asistana yazmaya başladı.
“İSTİFA ET” DEMİŞ
Hatta Hüseyin onu evinde zannederek haber vermediği için evinin önünde bir saat beklerdi, ancak Fatma Hanım kendi aracı ile belediyeye gelmiş olurdu. Bu yaşadığı olaylarla ilgili Fatma hanımla konuşmak istemiş, Fatma Hanım konuşmayı kabul etmemiş, ‘davacı da ne yapmamı istiyorsunuz, istifa mi edeyim’ demiş. Fatma hanım da ‘istifa et’ demiş. Bunun üzerine davacı istifa etti. Ben emekli olarak işten ayrıldım. Benim davalılarla herhangi bir davam yoktur. Ödemeler banka kanalı ile yapılırdı. Hüseyin 'in mesaisi yoktu, hatta Hüseyin ayrıldıktan sonra 2 tane şoför dönüşümlü çalıştırıldı, tek şoför yetemedi.
“EŞİNE GİDİP ÇANTA AYIRMIŞSIN”
Hüseyin'in uyku ile ilgili sağlık problemleri olup olmadığını özel hayatı nedeniyle bilmiyorum. Özel kalem müdürlüğüne mahsuben özel kalemde çalışan danışman, şoför ve çaycıya yazlık kışlık kıyafet alınır. 4-5 adet kıyafet alacağını Hüseyin alamadı. Kıyafetlerin alınması için bir mağaza ile anlaşma yapılır, personel gider oradan kıyafet alırdı. Davacı eşi için kesinlikle istikakı yerine çanta almamıştır, mağazaya dahi gitmemiştir. Bu hususta belediyede dedikodu yapılıyordu, başkan tarafından yapılıyordu. Başkan ‘eşine gidip çanta ayırtmışsın’ dedi. Hüseyin ‘mağazaya dahi gitmedim, kamera kayıtlarına bakın’ dedi, gitmediğini açıkladı.
"SEYAHATE GİDİP DÖNDÜĞÜNDE İZİN VERİLMEZDİ"
Ben başkanın dışarıdaki programlarına bazen katılırdım. Davacı ile birçok kez beraber iş için seyahat etmişliğimiz vardır, 37 yıllık çalışma hayatım vardır, bu mobbingler başladıktan sonra Kasım ayından itibaren izin ve rapor kullandım. Çünkü özel kalem müdürlüğünden, afet işleri müdürlüğüne atamam yapılınca ben de rapor ve izin kullandım. Başka bir birime atanmam bana yazılı olarak tebliğ edildi, bende imzaladım. Hüseyin istifa ettiğinde ben izinde idim. Başkan hanım belediyeye ilk işe başladığında, davacıya senin için ne yapabilirim dedi, bazı personeller kadrolu veya sözleşmeli memur yapıldı, ancak davacı herhangi bir kadroya geçirilmedi. Davacı başkan hanım ile seyahate gidip geri döndüğünde kendisine izin verilmezdi.”