Kocaeli’ye yapılacak 4 yıldızlı yeni otele onay çıktı

Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Muallim 1 Mahallesi’nde 4 yıldızlı 226 yataklı bir otel yapılacak. ST Turkuaz Otel’in Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda “ÇED gerekli değildir” kararı verildi

Kocaeli’ye yapılacak 4 yıldızlı yeni otele onay çıktı

ST Turkuaz Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından Kocaeli Dilovası Muallim-1 Mahallesi 585 Ada 1 Parsel sınırları içerisinde, “ST Turkuaz Otel” projesinin yapılması projesinde yeni gelişme yaşandı. Proje kapsamında 5 katlı, 106 oda ve 226 yatak kapasiteli 4 yıldızlı bir otel yapılacak. Proje için bakanlığa yapılan başvurunun ardından Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı ilan edildi ve otelin yapımının önü açıldı.

Kocaeli Büyükşehir uygun görmüştü

Projenin teknik detayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin raporunda, projenin imara uygun olduğunun ifade edildiği görüldü.

98.4 milyon TL yatırım yapılacak 40 kişi işe alınacak

Proje bedeli 98 milyon 400 bin olarak öngörülen otelde projenin inşaat aşamasında 30 kişi, işletme aşamasında ise 40 kişinin çalışacak. Projenin inşaat aşaması 24 ay içinde tamamlanacak.