Cevdet Yılmaz ekonomi için temel önceliklerini anlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. 2025 yılı sonunda enflasyonun yüzde 20'li rakamlara gerileyeceğini belirten Yılmaz, önümüzdeki dönemde üretimi desteklemek ve sosyal refahı artırmaya yönelik çalışmaların öncelikli hedefleri arasında olacağını ifade etti

Cevdet Yılmaz ekonomi için temel önceliklerini anlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, enflasyonda düşüş sürecinin geçen yıl haziranda başladığını belirterek mayısta yüzde 75'lerle en yükseğe çıktığını, ardından yüzde 44'le yılın bitirildiğini dile getirdi.

"20'li rakamlardan bahsedeceğiz"

"İnşallah bu senenin sonlarına geldiğimizde artık 20'li rakamlardan bahsedeceğiz" diyen Yılmaz, enflasyonun giderek düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.

Yılmaz şöyle devam etti: "Sonraki yıllarda da düşerek nihayet tek haneli rakamlara geri dönecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Önümüzdeki dönem iki temel önceliğimiz olacak, reel ekonomiyi, üretimi desteklemek ve sosyal refahı artırıcı çalışmalar yapmak."

Kaynak: Dünya Gazetesi