Darıca’da protokolü buluşturan açılış

Darıca Serhat Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bugün gerçekleşen açılışı yoğun katılımlı olarak gerçekleştirildi

Darıca’da protokolü buluşturan açılış

Açılışa CHP Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler ve Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AKP Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı H. Pınar Demirel, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Celil Akbulut, Deva Partisi Darıca İlçe İbrahim Karataş, DEM Partisi Darıca İlçe Eşbaşkanı Tayar Özkaya, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Zafer Partisi Darıca İlçe Başkanı Özgür Kaleözü, Anahtar Partisi Darıca İlçe Başkanı Kinyas Bakar, Gebze Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hicaz Atsız, Darıca Serhat Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Türker Aküzüm ve dernek yöneticileri, CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda dernek başkanı ile davetli katıldı.

Darıca’da protokolü buluşturan açılış

“Kars küçük Türkiye’dir”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılışta ilk olarak Darıca Serhat Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Türker Aküzüm bir konuşma yaparak, “Kars küçük Türkiye'dir. İkincisi etnik çeşitliliktir. Nüfusu 250 bine yaklaşan Darıca'da da böyleyiz. Gönüllerin arasında sınır yoktur. Bütün Karslılar kardeştir. Kökü memlekette dalları ise buradayız. Derneğimizin çatısını geniş tuttuk. Darıca'da çok kalabalığız. Hemşerilerimizin çocukları için destek almak en büyük arzumuzdur. Bizim kapımız herkese açık. İlk günümüzde yanımızda oldunuz teşekkür ederim. Kısa sürede dernek kurma kararı verdik. Bir ayda derneğimizi bu hale getirdik. Bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Darıca’da protokolü buluşturan açılış

“Zor bir süreçten geçiyoruz”

Tüker Aküzüm’ün ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bugün güzel bir derneğimizin açılışındayız. Açılışın hayırlı olmasını diliyorum” diye belirtti. Başkan Bıyık’ın ardından konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ise, “Karslılar serhat şehri dediklerinin anlamı çünkü Osmanlı sınırın en önemli yapan şehir. Burası Türkiye için çok kültürel değerleri olan bir şehrimiz. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yerdir. Aşıklık geleneğini korumak yerine Madımak’ta 38 asığımızı yaktık. Böyle dernekler ne kadar çok olursa etraftaki vatandaşlarla daha çok faydası olur” dedi. Açılışta son olarak konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de, “Böyle bir günde sizlerle olmak bana mutluluk veriyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomik durum kötü olabilir. Hem bulunduğumuz kente hem de doğduğumuz kente katkı sağlayacağız” diye ifade etti.

Yöresel tatlar ikram edildi

Yapılan konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Sanatçısı Yılmaz Yıldırım sahne aldı. Ünlü sanatçı Yılmaz Yıldırım söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlilere keyifli anlar yaşattı. Yılmaz Yıldırım’ın ardından Aşık Maksut Feryadi sahne aldı. Aşık Maksut Feryadi’ye sahne aldıktan sonra Darıca Serhat Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Sultan Ekinci tarafından yapılan kara kalem çalışması olan Atatürk portresi hediye edildi. Söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlilere unutulmaz anlar yaşatan Aşık Maksut Feryadi’nin ardından derneğin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Açılışın ardından davetlilere Kars yöresine özgü peynir, kete, lavaş ve çay ikram edildi.