CHP’li Atasoy "Bizler de Mustafa Kemal’in askerleyiz”
CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Atasoy genç teğmenlerin TSK’dan ihraç edilmesiyle ilgili olarak, “Bu iktidara bir hatırlatma yapmak istiyoruz; bizler de Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Atasoy yaptığı basın açıklamasında, “Demokrasinin en temel ilkelerinden biri olan halkın sandıkta verdiği karar her şeyin üzerinde olduğunuz hepimiz açıkça görüyoruz. Ancak görüyoruz iktidar halkın iradesini yok sayarak seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak belediyeleri halkım değil kendi siyasi çıkarlarının bir aracı haline getirmek istemektedir. Halkın iradesine karşı yapılan bu müdahaleler halkın demokratik seçimlerine bir darbedir. Seçmenlerin iradesiyle göreve gelen belediye başkanları siyasi hesaplarla görevden alınması asla kabul edilemez. Halkın seçtiği belediye başkanları ancak yine halk değiştirebilir. Eğer iddialar varsa hukukun bağımsız bir şekilde yargılanır. Ancak bugün ne yazık ki yargı siyasi baskı altındadır.
“Mücadele etmeye devam edeceğiz”
Ekrem İmamoğlu’na siyasi baskılar kabul edilemez. Sayın Ekrem İmamoğlu asla yalnız değildir. CHP gençlik kolları olarak sayın İmamoğlu’nun arkasında olup onunla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. İstanbul’da halkın iradesine sahip çıkacağız. Diğer bir konu olan genç teğmenlerin TSK’dan ihraç edilmesi meselesidir. TSK ülkemizin en esi ve köklü kurumlarda biri olup ordunun bel kemiğini genç subaylar oluşturmaktadır. Mustafa Kemal’in askerleriyiz dedikleri için TSK’dan ihraç edilen genç teğmenlerimiz hukuk dışı uygulamalara karşı karşıya kalmaktadır. Bir suç iddiası varsa adil yargılanma ile deliller ortaya koymalıdır. Bu iktidar bir hatırlatma yapmak isteriz bizler de Mustafa Kemal’in askerleriyiz. CHP’li gençler olarak tüm bu baskılara rağmen iktidarın ensesinde olacağız. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” dedi.