İfadesi ortaya çıktı, kendisi dışında herkesi suçladı
78 kişinin yaşamını yitirdiği Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel’de yaşanan facianın ardından tutuklanan Halit Ergül'ün ifadesi ortaya çıktı. Ergül'ün savunmasında kendisi hariç herkesi sorumlu tuttuğu ortaya çıktı

78 kişinin yaşamını yitirdiği Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel’de yaşanan facianın ardından tutuklanan Halit Ergül'ün ifadesi ortaya çıktı. Ergül'ün savunmasında kendisi hariç herkesi sorumlu tuttuğu ortaya çıktı. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de, 21 Ocak'ta sabaha karşı çıkan yangında çoğu çocuk 78 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı yangına ilişkin gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras’ın bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.
İfadesi ortaya çıktı
Tutuklanan otel sahibi Halit Ergül’ün Bolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği ve savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Halit Ergül, ifadelerinde özellikle aşçıbaşını, mutfak personelini, otelin elektrikçisini ve güvenlik görevlilerini suçladı. Aşçıbaşının mutfaktaki elektrikli aletlerden sorumlu olduğunu, yangın ikaz butonlarının kontrolünün ise otelin elektrikçisi tarafından yapıldığını belirtti.
Güvenlik görevlilerinin ise otel içinde 24 saat boyunca devriye gezdiklerini ve yangın durumunda alarmları çalıştırmakla yükümlü olduklarını ifade etti.
Ergül'ün ifadelerinin bazıları şöyle:
“En son denetim 15 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Yangınla ilgili herhangi bir eksiklik tespit edilmedi. Yangına karşı alarm sistemi vardı. Ancak büyük ihtimalle yangının başlangıcında bu sistem hasar aldığı için çalışmadı. Ancak duman dedektörleri devreye girdi. Otelde 2 yılda bir, sezon açılışından önce yangın tatbikatı yapılır. Tatbikatlara bütün personel katılır. Otelde yangın halinde her odada kişilerin kaçacağı yeri gösteren kaçış planları vardır. Bu kaçış planları doğrultusunda ışıklı yol gösteren tabelalarımız da mevcuttur”
Kaynak: cumhuriyet