Kocaeli mafyasının lideriydi: Hadi Özcan, Abdullah Çatlı’ya bakın nasıl racon kesmiş?
Bir dönem Kocaeli mafyasının lideri olarak nam salan Hadi Özcan’ın ölümünün ardından Gazete Duvar Yurt Haberleri Müdürü Sadık Güleç, Özcan’ın ilişkilerini, Kocaeli’de yaşananları kaleme aldı. Bu yazıda Hadi Özcan’ın Abdullah Çatlı’ya nasıl racon kestiği de anlatıldı

Kocaeli tarihinde gelmiş geçmiş en büyük mafya gruplarından birinin lideri geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Cezaevi’nde hayatını kaybeden Hadi Özcan’dı. Özcan’ın cenazesi bugün Sapanca’da toprağa verildi. Özcan’la ilgili Gazete Duvar Yurt Haberleri Müdürü Sadık Güleç, detaylı bir yazı ele aldı. Güleç imzalı haberde Hadi Özcan’ın ilişkileri, yaşamından kesitler ve Kocaeli sınırları içerisindeki birçok eylemi kaleme alındı.
Şeytan Üçgeni’nde Abdullah Çatlı’ya racon
Bir dönem “Şeytan Üçgeni” olarak adlandırılan Kocaeli, Düzce, Sapanca bölgesinin en bilinen mafya lideri Hadi Özcan’ın o dönemlerde Derince Limanı’nı kontrol edecek güce ulaştığının ele alındığı yazıda Abdullah Çatlı ve Hadi Özcan arasındaki gerilim de anlatıldı. Özcan’ın Abdullah Çatlı’ya kestiği racon şöyle anlatıldı: “Şöyle diyordu Hadi Özcan: ‘1995 yılı Ramazan ayında Alper Tekdemir yanında eski ülkücülerden Abdullah Çatlı ve Ahmet Baydar adlı şahıslarla yanıma geldiler. Gölcük’te Astakoz Restoran’da buluştuk. Ben Abdullah Çatlı’ya ülkücülük adına daha önce yaptığı çalışmalardan dolayı büyük sempati duyuyordum. Abdullah Çatlı bana İzmit’te PKK’lıların sahte petrol işi yaptıklarını bu şahısları İzmit’ten kovmak istediklerini ve İzmit’e kendilerinin petrol getirmek düşüncesinde olduklarını, bu iş için liman, depo ve dağıtım konusunda yardıma ihtiyaçları olduğunu söyleyerek yardım istedi.’
Çatlı, Hadi Özcan’a 12 milyarlık işten 500 milyon vermek istedi
Ortaklıkları işte böyle başladı. Tabii bir iş girişimini andıran bu ifadelerin arka planında aslında kaçak akaryakıt dağıtımı vardı. Ortaklıkları İskenderun Limanı'ndan petrol dağıtım işine Çatlı’nın Baysan adlı şirketi ile girmeleri ile devam etti. İhaleye tek başlarına girmişler başka hiçbir şirket de girmeye cesaret edememişti. Pasta büyüktü. Bağlantıları Hadi Özcan sağlamıştı. Ama pastanın büyüklüğü ortaklar arasında sorun yarattı. Abdullah Çatlı, Hadi Özcan’ı devreden çıkartmaya çalışınca sorunlar başladı. Özcan hakkında ünlü Susurluk Raporu’nda geniş bir bölüm bulunuyordu. Özcan’ın dönemin Kocaeli Emniyet Müdürü tarafından korunduğu bilgisi de yine bu raporda yer alıyordu. Raporda Abdullah Çatlı ile Hadi Özcan arasındaki çatışmanın o günkü para birimi ile 12 milyar liralık bir kaçak petrol işinden Hadi Özcan’a sadece 500 milyon lira verilmesi ile başladığı bilgisi de aktarılıyor.
Çatlı’ya racon kesip 500 milyonu da almadı!
Söz konusu paranın paylaşılması için buluşma o dönem Doğru Yol Partisi (DYP) Milletvekili olan Sedat Bucak’ın Ankara’daki bürosunda olmuştu. Özcan parayı az bulmuş ve Çatlı’ya “bir dahakine hepsini toplu alırım “diyerek racon kesmiş, verilen 500 milyonu da almadan mekanı terk etmişti. Kendi anlatımı ile bu olayın ardından hakkında verilen ölüm kararını şöyle aktarmıştı; "MİT’çilerin dediğine göre bu hareketten sonra Eskişehir’de Güven Sazak’ın çiftliğinde Çatlı, İbrahim Şahin ve Çiller’in Ahmet isimli bir danışmanı toplanmışlar. Benim için ‘bu çok uyanık bundan kurtulmak lazım’ demişler aralarında…”
Haberin devamında Hadi Özcan’ın ölüme Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın engel olduğu bilgisi verildi.
Yazının tamamı için: https://www.gazeteduvar.com.tr/catlinin-olum-emrinden-yesil-kurtarmisti-hadi-ozcan-oldu-haber-1745294
Kaynak: HABER MERKEZİ