Yuvam Akarca'da aidatlara şok oranda zam! Asgari ücret zammını solladı!
İzmit Yuvam Akarca Konutları 7. BölgemC1 ve C2 bloklarda oturan vatandaşların aidatları uçtu. Yapılacak zammın oranı, asgari ücrete yapılan zam oranını solladı

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yuvam Akarca Konutları 7. Bölge'de aidatlar fena uçtu. 2024 yılında gelen zamla bir yılın ortalaması alındığında 1600 liraya yükselen aidatlar, 2025 yılında asgari ücret zammını solladı. Asgari ücret yüzde 30 zamlanırken aidatlara yüzde oranında zam kararı alındı. Yuvam Akarca 7. Bölge yönetimi, C1 ve C2 bloklarda aidatı, ilk 4 ay için 2800, kalan 8 ay için ise 2200 liraya yükseltti. Yılın ortalaması alındığında iki bloğun sakinlerinin aylık ödeyecekleri rakam 2400 liraya yükselmiş oldu.
27 Aralık'ta toplantı var
Merkezi ısıtmaya sahip olan bloklarda, ısınma parası da aidatın içinde yer alıyor ancak şofben ve gazlı ocakla harcanan doğalgaz, aidata dahil edilmiyor. Site yönetimi, 27 Aralık 2024 Cuma günü saat 20.00 temsilciler kurulunu toplayacak ve yeni aidatlara resmiyet kazandıracak. Bölge sakinlerinin asgari ücrete yapılan zammın da üzerinde bir artış yaşanmasına ne tepki verecek merak ediliyor.