Ford Otosan’ın dev projesinde nihai karar açıklandı!

Ford Otosan A.Ş.’nin Kocaeli Başiskele’de 248 bin 349 metrekare alanda dolgu yapacağı ve ilave 3 adet dolfen ekleyeceği proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nihai kararını açıkladı. Projede ise değişikliğe gidildi. Ford, Ford Otosan, dolgu yaparak alan kazanmanın fizibil olmadığını değerlendirerek bu kısmı iptal etti. Dolgu iptali nedeniyle dip tarama da yapılmayacak.

Ford Otosan’ın dev projesinde nihai karar açıklandı!

Kocaeli Başiskele’de bulunan Ford Otosan A.Ş.’ye ait tesisler için denize 248 bin 349 metrekare alanda dolgu yapılacak ve ilave 3 adet dolfen eklenecekti. 3 milyar TL harcanacak proje kapsamında 248 bin 349 metrekare alanda dolgu yapılacak ve mevcut liman iskelesi 4 bin 819 metrekare genişletilerek 12 bin 16 metrekareye çıkarılacaktı. Ford Otosan, dolgu yaparak alan kazanmanın fizibil olmadığını değerlendirerek bu kısmı iptal etti. Dolgu iptali nedeniyle dip tarama da yapılmayacak. Proje değişikliği sonrası, mevcut iskele 3 yeni dolfen ve bağlantı yoluyla 5 bin 200 metrekare genişletilerek toplam 12 bin 599 metrekareye çıkarılacak. İnşaat yine çelik boru kazıklı yöntemle yapılacak ve dolgu veya zemin sağlamlaştırma çalışması yapılmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndaki komisyon projeyle ilgili nihai kararın duyurusunu yaptı. Ford’un projesinin önünde engel kalmamış oldu.

Ford’un projesi 10 takvim günü görüşe açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projeyle ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildiğini ilan etti. Duyuruda, “Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14.Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya KOCAELİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” ifadeleri yer aldı.