Körfez’den saatte 1000 metreküp çamur çekecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi körfezin temizliği için yüksek kapasiteli amfibi aracı daha hizmete aldı. Araç saatte 1000 metreküp çamur çekecek

Körfez’den saatte 1000 metreküp çamur çekecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi'ni masmavi bir akvaryum haline getirmek için yapılan çalışmalar sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi körfezin temizliği için yüksek kapasiteli amfibi aracı daha hizmete aldı. Araç saatte 1000 metreküp çamur çekecek Dip çamuru projesinin 2. etabını destekleyecek olan araç, saatte 1000 metreküp çamur çekme kapasitesine sahip.

Körfez’den saatte 1000 metreküp çamur çekecek

Daha etkili ve hızlı

İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi Projesi’nde 2. etap çalışmalarında kullanılmak üzere sığ bölgelerdeki çamurun daha etkili ve hızlı bir şekilde temizlenmesi amacıyla yüksek kapasiteli bir amfibi araç getirildi. Amfibi araç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’in doğal güzelliklerine bir an önce kavuşmak için yaptığı çalışmalara büyük katkı sağlayacak.

Körfez’den saatte 1000 metreküp çamur çekecek

Olumsuz etkileri en aza indirecek

Yeni nesil amfibi araç, hem karada hem de suda çalışabilme özelliği sayesinde zorlu bölgelerde bile etkili bir şekilde görev yapabiliyor. Özellikle kıyı şeridinden çamur temizleme kabiliyetiyle, Körfez’in su kalitesini artıracak ve ekosistem üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirecek

Kaynak: bülten

izmit