Kartepe'de Araplar konut fiyatlarını uçurdu
Kayak Merkezi, doğal güzellikleri, tabiat parkı, göl ve orman manzaralı bungalovları, otelleri ile yerli ve yabancı turist çeken Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde lüks konutlar yaptıran Araplar, ilçede konut fiyatları ortalamasını bir hayli artırdı. Kartepe'de emlak piyasasında Arap baharı var! İşte Kartepe’nin en ucuz ve en pahalı mahalleleri

Kocaeli’nin incisi Kartepe’de konut fiyatları uçtu! Kartepe Kayak Merkezi, Ormanya Tabiat Parkı, Teleferik, Maşukiye, Sapanca Gölü’ne kıyı noktalarında bungalovları ve benzeri pek çok turistik alanı ile İstanbul’dan, Sakarya’dan ve yakın-uzak çok sayıda ilden turist çeken Kartepe, yabancı turistlerin de uğrak noktası. Özellikle Arapların gözdesi haline gelen Kartepe’de, pek çok lüks konut yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Türkiye’de ve Kocaeli’de konut projelerinde ve satışlarında durağanlık varken Kartepe’de Arap müşteriler nedeniyle ev satışları bir hayli hareketli. Yemyeşil doğanın içine kurulan lüks yapıları satın alan Araplar, Kartepe’de emlak piyasasına Arap baharını getirmiş durumda!

Kartepe'de satılık ev fiyatları
Peki, Araplar’ın tercih ettiği Kartepe’de konut fiyatları ortalaması ne kadar? Kartepe’nin en ucuz ve en pahalı mahalle/mahalleleri hangileri? Yaz-kış turist alan Kartepe’de konut fiyatlarını Endeksa’dan edindiğimiz veriler ışığında sizler için araştırdık. Endeksa verilerine göre; Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Ekim 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 20,59 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 3 milyon 414 bin 9 lira. Ortalama satılık konut büyüklüğü 136 metrekare.

Kartepe'de konut fiyatları en fazla artan mahalleler
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ortalamalara bakıldığında Ekim 2024 sonu itibarıyla konut için en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Rahmiye, Uzuntarla, Derbent, Nusretiye ve Acısu oldu.

Kartepe'de konut fiyatları en az artan mahalleler
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ortalamalara bakıldığında Ekim 2024 sonu itibarıyla konut için en az değer kazanan mahalleler sırasıyla Arslanbey, Suadiye, Dumlupınar, Sarımeşe ve İstasyon oldu.

Kartepe’nin en pahalı konutları hangi mahallede?
Kocaeli’nin Kartepe ilçesi doğa harikalarını bünyesinde bulunduran bir turizm kenti. Bu ilçede Kayak Merkezi, Ormanya Tabiat Parkı, Teleferik, Sapanca Gölü, bungalovlar, oteller, Maşukiye mekanları ve benzeri pek çok turist çeken alan mevcut. Ayrıca, Arapların en fazla konut yatırımı yaptığı ilçe diyebiliriz Kartepe için. Bu da Kartepe’de konut fiyatlarını bir hayli yükseltmiş durumda. Öncelikle şunu belirtmek gerekirse Kartepe’de 2 milyon liranın altında fiyat konut ortalaması yok. 3 milyon liranın altında konut fiyat ortalamasına sahip mahalle sayısı bir hayli az. Kartepe’de 10 milyon liranın üzerinde ortalamaya sahip çok sayıda mahalle bulunuyor. İşte bu mahalleler arasında konut fiyat ortalaması en yüksek olan mahalle, 15 milyon 542 bin 800 lira ortalama ile Nusretiye Mahallesi olarak göze çarpıyor.

Kartepe’nin en ucuz konutları hangi mahallede?
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde konut fiyat ortalaması en az olan mahalle 2 milyon 288 bin 520 lira ile Ataşehir Mahallesi.

Kartepe’nin diğer mahallelerinde konut fiyatları
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde konut fiyat ortalaması en yüksek olan ikinci mahalle 14 milyon 253 bin 831 bin ile Acısu Mahallesi, onu 12 milyon 333 bin 978 lira ile Balaban Mahallesi, 12 milyon 6 bin 870 lira ile Suadiye Mahallesi, 11 milyon 851 bin 308 lira ile Maşukiye Mahallesi, 10 milyon 209 bin lira ile Uzuntarla Mahallesi izliyor. Sarımeşe ve Derbent de 8 milyon üstü, 9 milyon altı ortalamayla yüksek bir fiyat ortalamasına sahip. Rahmiye ve Çepni mahallelerinde konut fiyat ortalaması 6 milyon liranın altında, 5 milyon liranın ise üstünde. İbrikdere, Fatih Sultan Mehmet, Dumlupınar, Arslanbey ve Emekevler mahallelerinde ortalama konut fiyatları 4 milyon liranın altında, 3 milyon liranın ise üstünde. Köseköy, Ataevler, Ertuğrul Gazi, İstasyon ve Uzunçiftlik mahallelerinde konut fiyat ortalaması 3 milyon liranın altı, 2 milyon liranın üstü seviyelerde.





