Gönüldaş, “Eğitim fakülteleri işlevsiz hale getiriliyor”

Eğitim-Sen Kocaeli 2Nolu Şubesi tarafından verilen Sınıf Eğitim’de konuşan öğretmen Ayaz Gönüldaş, “TBMM’de görüşülen öğretmenlik meslek kanunu ile eğitim fakülteleri işlevsiz hale getiriliyor” dedi.

Gönüldaş, “Eğitim fakülteleri işlevsiz hale getiriliyor”

Eğitim-Sen Kocaeli 2Nolu Şubesi tarafından verilen Sınıf Eğitim’de bu hafta öğretmen Ayaz Gönüldaş Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi: ILO/UNESCO konusunda eğitim verdi. Eğitim-Sen Hüseyin Cebe Kültür Salonu’nda gerçekleşen programa Eğitim-Sen Kocaeli 2Nolu Şubesi Başkanı Doç. Dr. Savaş Karabulut, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanfer Yeşiltepe, BİLKAR Başkanı Özcan Doğan, Birleşik Emekliler Sendikası Gebze Temsilcisi Selçuk Süzen ve çok sayıda öğretmen ile konuk katıldı. Programda ilk olarak konuşan Eğitim-Sen Kocaeli 2Nolu Şubesi Başkanı Doç. Dr. Savaş Karabulut, “Bugünkü dersimizi sayın Ayaz Gönüldaş öğretmenimiz verecek. Dersimizin konusu bugün TBMM’de görüşülmekte olan öğretmenlik meslek kanunu neden tanımıyoruz ve öğretmenlerin asıl statüsü ILO/UNESCO tarafından hazırlanan belgenin neden uygulanması gerektiği üzerine konuşacağız. Bugün aynı zamdan 5 Ekim dünya Öğretmenler Günü.

“EĞİTİM FAKÜLTELERİ AYAĞA KALKMASI GEREKİR”
Bizlere soruyorlar neden 24 Kasım’ı kutlamıyorsunuz diye. 24 Kasım 12 Eylül askeri ve faşist darbecilerinin belirlediği bir gündür. Bizler ne nedenle 24 Kasım yerine 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyoruz. 1994 yılından beri de yüzden fazla ülkede de bugün kutlanıyor” dedi. Savaş Katabulut’un ardından Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi: ILO/UNESCO konusunda konuşan öğretmen Ayaz Gönüldaş, “Öğretmen ve öğretmenlerden önce eğitim fakültelerinden tüm öğretim elemanlarının şu anda ayağa kalkması gerekirdi. Çünkü görüşülen yasada eğitim fakültesini bitirdiğinizde siz öğretmen olma yeterliliğine sahip değilsiniz. Ben sizleri eğitime alacağım. O eğitim sürecinde de sizlere asgari ücretin yaklaşık üçte ikisi kadar bir ücret vereceğim. Ondan sonra sınavlar ve yerine göre mülakatlar yapılacak. Bununla birlikte arşiv ve güvenlik araştırması boyutları da var. Bunları da aşarsanız sonra öğretmen olursunuz deniliyor. Yani eğitim fakülteleri şu an tamamen işlevsel ve bir işe yaramıyorsunuz denilen bir düzenleme örülüyor” dedi.