MESEM vurgununun başrollerine ömürlük ihraç!

Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki (MESEM) milyonlarca liralık vurgunun başrollerinde yer alan İzmit Kuruçeşme Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rumeysa Şen ve müdür yardımcısı Selda Karakaş, meslekten ömür boyu ihraç edildi! Bu iki isim artık ne kamuda ne de özelde öğretmenlik yapamayacak. Bu ihracın ardından işin yargısal boyutunda da tutuklama kararı çıkması bekleniyor

MESEM vurgununun başrollerine ömürlük ihraç!

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer’in döneminde ara eleman açığının kapatılması amacıyla Mesleki Eğitim Merkezi ( MESEM) projesi başlatılmış, Bakanlık tarafından bu projeye dahil olan firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapılmasına karar verilmişti. Uygulamanın başlaması sonrası bu projeyi suistimal eden kimi isimler, kurdukları şebekeyle gerek Kocaeli’de, gerekse Türkiye’de hayali çıraklar üzerinden devleti soymaya koyuldu. Bu projeden faydalanan isimlerden paylarını alarak haksız kazanç elde edildiğinin ortaya çıkması sonrası, Devlet, konuyu derinlemesine inceledi. Bir süre önce, bu projeden usulsüz olarak faydalandırıldığı tespit edilen firmalardan paraları faiziyle geri alınmaya başlandı. Kocaeli Barış gazetesi olarak, Kocaeli’deki bu firmaların isimlerini tek tek sizlerle paylaştık.

İLGİLİ HABER

TUTUKLANACAKLAR MI?

MESEM skandalı ile ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Skandalın başrolünde yer alan İzmit Kuruçeşme Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rumeysa Şen ve müdür yardımcısı Selda Karakaş meslekten ömür boyu ihraç edildi. Bu iki isim artık ne kamu ne de özel sektörde öğretmenlik yapamayacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile usulsüz kayıt yapılan öğrencilere, ders veriliyormuş gibi gösterildiği, buradan gelen paraların, okul müdürü Rumeysa Şen ve Selda Karakaş işbirliği ile çeşitli hesaplara aktarıldığı öne sürülüyordu. Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Rumeysa Şen ve Selda Karakaş hakkında ihraç kararı alındı. İşin yargı boyutunda bu iki ismin tutuklanması söz konusu olacak mı merak ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi