Ülke onları konuşuyor ama… Kocaeli’de tık yok!

31 Mart Yerel Seçimlerinin belirleyicisi olan Kent Lokantaları, İzmit’te de vatandaşlar tarafından büyük rağbet görmüştü. İstanbul’da başlayan, diğer CHP’li belediyelerin takip ettiği bu lokantaları AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de hayata geçirdi ancak talebin çokluğuna rağmen Gebze Belediyesinde durumlar vahim

Ülke onları konuşuyor ama… Kocaeli’de tık yok!

Ekonomik krizin girdaba soktuğu vatandaşlar artık yemeği evde mi yapmak daha uygun yoksa dışarıda yemek mi diye hesaplama yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, halkı “Kent Lokantası” ile tanıştırdı. 40 liraya 4 çeşit yemek veren, kapısında kuyruk olan bu lokantalar, 31 Mart yerel seçimlerinin belirleyicisi oldu.


GAZİANTEP’TE DE BAŞLADI

İzmit’te de açılan ve AKP’den CHP’ye geçen Derince ve Karamürselli vatandaşların da dört gözle açılmasını beklediği bu kent lokantalarını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gibi bazı AKP’li belediyeler de kopyalayarak halka ucuz yemek satmaya başladı. Ancak Kocaeli’deki AKP’li belediyelerde böyle bir girişim yok!


ÇORBA 55, KAVURMA 200 TÖ

AKP’li belediyelerin tesisleri hala vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Özellikle işçi kenti Gebze Belediyesinin Güzide Tesislerinin fiyatları sık sık gündeme gelerek dudak uçuklatıyor. Esnaflara yapılan tarifeyi kendi belediye restoranında uygulayan belediye çorbayı 55 liradan, kavurmayı 200, ekmek arası köfteyi 150 TL’den, çayı 10, sodayı 28 TL’den satıyor. Yani kent lokantalarının bir menüsünün yarısı AKP’li tesislerinde 350 TL tutuyor. Bakalım tasarruf tedbirleriyle de kemer sıkma politikasının uygulandığı şu günlerde AKP’li belediyeler Kocaeli’de de vatandaşlar için benzer bir girişimde bulunacak mı?

Ülke onları konuşuyor ama… Kocaeli’de tık yok!