“Kralın istifa ettiremez” demişti İbrahim Ömer Toyran İYİ Parti’den istifa etti
İYİ Parti’den Körfez Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak daha sonra Azmi Cihat Hatipoğlu’nun aday gösterilmesi sonrası tepki gösteren eski ilçe başkanı İbrahim Ömer Toyran İYİ Parti’den istifa etti. İstifasını gazetemize açıklayan Toyran son olarak, koordinatör Cenk Erbil’e “Beni istifa mı etmeye zorluyorsun. Etmiyorum kardeşim! Etmiyorum. Sen değil senin kralın beni istifa ettiremez” sözleriyle gündeme gelmişti
.jpg)
2023 Mayıs seçimleri sonrası pek çok istifanın yaşandığı İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmedi. İYİ Parti’nin Körfez’deki kurucu ilçe başkanı olan ve yerel seçim sürecinde belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen İbrahim Ömer Toyran da İYİ Parti’den istifa etti. Toyran da Azmi Cihat Hatipoğlu’nun Körfez Belediye Başkan Adayı gösterilmesine tepki gösteren isimler arasındaydı. Hatta İYİ Parti’de koordinatör olan Cenk Erbil’e bu süreçte yaptığı açıklamalardan ötürü tepki gösteren Toyran “Beni istifa mı etmeye zorluyorsun. Etmiyorum kardeşim! Etmiyorum. Sen değil senin kralın beni istifa ettiremez” sözleriyle gündeme gelmişti. Ancak son zamanlarda istifa sinyalleri veren Toyran’ın bugün partiden istifa ettiği öğrenildi.
GİDİŞAT KÖTÜ
İstifa ettiği bilgisini edinmemizin ardından teyit amacıyla ulaştığımız Toyran, istifasını doğrulayarak şunları söyledi: “İYİ Parti’yle hiçbir bağım kalmamıştır. Ne gönül ne de parti bağımı kopardım. Aday belirleme süreci de bunda etkili oldu. Partinin gidişatı kötü, seçimler kötü böyle bir durumda İYİ Parti’de bulunmak istemedim.”
