Sarıgül’ü arayan yokmuş! Hürriyet’ten ithal aday mesaisi
Kendisi Büyükşehire aday olmayınca güçlü bir profil arayışına giren ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün aday gösterilmesini isteyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise şimdilerde Bilgin’in aday gösterilmemesi için tüm tuşlara basıyor. Hürriyet, Bilgin’in genel merkeze çağrılması sonrası soluğu Sarıgül’ün yanında aldı. Sarıgül’ün ise “Beni arayan yok” dediği öğrenildi

CHP’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adaylığı iyice kördüğüm haline geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sürecin başından beri CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün aday gösterilmesi için uğraşıyor. Sarıgül’ün de sık sık sıcak mesajlar yolladığı Kocaeli’ye talipli olduğu biliniyor. Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son düzlükte CHP Derince eski İlçe Başkanı Atasoy Bilgin’i arayarak büyükşehir adaylığı teklif etmesi ortalığı karıştırdı. Derince Belediye Başkan Adayı olmak isteyen ancak gösterilmeyen Bilgin, bu teklifin ardından soluğu genel merkezde aldı.
“BENİ ARAYAN YOK”
Özel’in bu hareketi sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de apar topar Ankara’ya giderek büyükşehir için mesaiye başladı. Atasoy Bilgin’in aday gösterilmemesi için aramadığı kişi kalmadığı konuşulan Hürriyet daha sonra Sarıgül’e gitti. Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı ile birlikte Hürriyet’i ağırlayan Sarıgül’ün, gerçekleşen sohbette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için “Ben olsun isterim ama beni arayan yok” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Hareketli saatlerin yaşandığı Kocaeli’nin bu cendereden hangi isimle sıyrılacağı ise bilinmiyor.