Bilgin'e, Koçak’tan tepki “Derince 17 kişiden ibaret değil!”

Yönetim kurulu oylamasıyla Derince Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa kararı alan CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin’e bir tepki de Bilgin’le aynı ekipten olan ve kongrede seçilmesi için çalışan ancak şimdilerde Derince Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Birkan Koçak’tan geldi. Ön seçim koşullarının oluştuğunu söyleyen Koçak, Derince’nin 17 kişiden ibaret olmadığını ifade etti

Bilgin'e, Koçak’tan tepki “Derince 17 kişiden ibaret değil!”

CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin dün yönetim kurulunun yaptığı oylama sonucu Derince Belediye Başkan Aday Adayı olmak için görevinden istifa etme kararı aldı. Bilgin’in bu kararına Bilgin’le aynı ekipten olan ve kongrede seçilmesi için çalışan ancak şimdilerde Derince Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Birkan Koçak’tan geldi.

“ADAYLIK SÜRECİNE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞLERDİR”

Koçak yaptığı açıklamada Bilgin ve yönetimine seslenerek şunları söyledi: “Saygı değer Partililerim, CHP Derince İlçe Başkanlığı olarak yönetici arkadaşlarımız talihsiz bir açıklama yapmışlardır. Benim de destek vererek, seçilmelerinde katkı koymuş olduğum yönetici arkadaşlarımız. Mevcut İlçe başkanımız Atasoy Bilgin’i alenen aday ilan etmişler. Bu 5 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek olan, aday adaylık sürecine gölge düşürmüşlerdir. İlçe yönetiminin üzerine düşen, aday adayı olacak bütün arkadaşlarımıza, eşit, adil bir ortam sağlayarak. Genel Merkezimizin ve İlçe yönetimimizin vermiş olduğu söz doğrultusunda ÖN SEÇİM koşullarını yaratmaktır. Unutmayalım yaklaşık 2700 üyesi bulunan Derince İlçemizin saygıdeğer üyelerinin vereceği karar, 17 kişilik yönetimin kararından daha etkilidir.”