Namazgâh Barajı ihaleye çıkıyor

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, genel kurulda yaptığı açıklamada Namazgâh Barajının su borularıyla Sekbanlı’ya taşınması için gelecek yıl ihalesinin yapılacağını söyledi

Namazgâh Barajı ihaleye çıkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU’nun 2023 yılı ikinci olağan genel kurulu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşen Olağan genel kurulda 12 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. İSU Genel Müdürü Ali sağlık, toplantıda İSU gelir gideri ve yatırımları hakkında sunum gerçekleştirdi.

“10 YA DA DAHA UZUN YILLARLA İLGİLİ PROJEKSİYON VAR MI?”

Sağlık’ın sunumunun ardından söz alan CHP’li Orhan Tanış, “2014 yılında günlük su 170bin metre küp şimdilerde 450 bin gibi bir rakam. Abone sayımız 600 binden 900 binli rakamlara çıkmış. Yüzde 50 artış var. Kocaeli yoğun göç alan bir il. Kaynaklarımıza baktığımızda önümüzdeki 10 ya da daha uzun yıllarla ilgili bir üst projeksiyon var mıdır? İlave depo alanları gerekir mi ya da Sakarya nehri üzerinden gelecek hattan bahsediliyor ne zaman faaliyete geçebilir.” Dedi.

“KOCAELİ SUSUZ KALMAZ”

Tanış’a cevap veren Sağlık , “Biz su kanal idareleri günü yaşayarak geçiremeyiz, geleceği planlamak zorundayız. Susuzluk, sel geldiğinde elimizden bir şey gelmez bu planları önceden yapmamız gerekiyor. 2060 yılını ele aldık, yaklaşık 4 milyon nüfusa ulaşıldığında 380 milyon ton yıllık suya ihtiyaç olacak. Şu an elimizde 260 milyonluk kapasite var. Çenedere’yi almaya çalışıyoruz, önümüzdeki yıl bunu alacağız şimdi kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Namazgah Barajı’nın da önümüzdeki yıl ihalesini yapıp, TOKi’nin Sepetçi bölgesinde yapacağı konutların içme suyunu getirme projemiz devam ediyor. Kocaeli çok anormal bir kuraklık yaşamadıkça susuz kalmayacaktır. Bu kurum bu çalışmaları yürütüyor.”