Bütçe konuşulan mecliste başkan yok!
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bütçenin konuşulduğu meclis toplantısına katılmamasına AKP Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü tepki gösterdi

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Mecliste bütçeyle ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Necat Çakır, İzmit Belediyesinin borcunun 4 yılda 5 kat arttığını söyleyen AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’a cevap vererek şunları söyledi: “İzmit Belediyesi’nin bütçesi denk bir bütçe arkadaşlarımızı takdir etmemiz lazım. Bir işletmenin mali bölümü ile ilgili konuşurken mali tabloyu ele almak lazım. 546 milyon kısa vadeli borçlarımız var doğru, bunun yanında uzun vadeli borlarımız var. Öz kaynaklara bakmak lazım bu kaynakların nerede kullanıldığına bakmak lazım. Varlıklarımızda da ciddi anlamda artış var.”
“2023 YILI BÜTÇESİNDEN SORUMLU BELEDİYE BAŞKANIMIZ MECLİSTE YOK…”
Çakır’a cevap veren AKP Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü de “Şöyle vahim bir durum var, 2023 yılı bütçesini kullanmakla birinci dereceden sorumlu olan belediye başkanımız bütçenin görüşüldüğü mecliste ne yazık ki yok. Necat bey denk bütçe diyor tahminde bu kolay ama uygulamada denk getirmek önemli. Zannedersem 2023 yılı bütçesi ile karıştırdı. 2024 yılı denk bütçesini yapacak olana önümüzdeki seçimlerde halkımız karar verecektir.”