Körfez’de aday bolluğu DENGELERİ BOZDU
2019’da MHP’nin Körfez Belediye Başkan Adayı olan ancak ittifak nedeniyle geri çekilen Azmi Cihat Hatipoğlu’nun İYİ Parti’ye geçmesi Körfez’deki dengeleri alt üst etti. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de dahil 5 aday adayının daha isminin geçtiği Körfez’de yaşanan aday bolluğundan sıranın kime geleceği merak ediliyor

Yerel seçim sürecine girildiği şu günlerde Körfez’de adaydan geçilmiyor. CHP’den İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Körfez Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun, eski il başkan yardımcısı Bozkurt Uslu, eski meclis üyesi Tayfun Balıkçı’nın ismi Körfez Belediye Başkan Adaylığı için geçerken, İYİ Parti’de ise İbrahim Ömer Toyran ve Güner Çiçekli’nin ismi konuşuluyordu. Ancak İYİ Parti’nin son anda yaptığı bir transfer Toyran ve Çiçekli’nin adaylık hayallerini suya düşürürken, CHP’de ise dengeleri alt üst etti.
SEVİLEN İSİM HESAPLARI BOZDU
2019’da MHP’nin Körfez Belediye Başkan Adayı olan ancak ittifak nedeniyle geri çekilen Azmi Cihat Hatipoğlu’nun İYİ Parti’ye katılması sonrası her il ve ilçede aday çıkartacak olan İYİ Parti’nin adayı olacağı şeklinde yorumlandı. Aslen Erzurumlu olan ve eğitimci kişiliği nedeniyle ilçede sevilen bir isim olan Hatipoğlu’nun olası adaylığı diğer partilerde de hesapların tekrar yapılmasına neden olacak. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün şimdiden 5 tane aday adayı rakibi varken, partisindeki rakipleri ise kim olacak merak ediliyor.