Büyükakın, Özhaseki’ye çalışmaları anlattı

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki dip çamuru temizliğinin yapıldığı alana geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bakan Özhaseki’ye yapılan çalışmaları anlattı

Büyükakın, Özhaseki’ye çalışmaları anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Kocaeli’ye geldi. Dip Çamuru Temizliği bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki’ye bölgedeki çalışmalar anlatıldı. Bakan Özhaseki’ye Kocaeli Valisi Seddar YavuzV AKP Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus katıldı.

Büyükakın, Özhaseki’ye çalışmaları anlattı

"ÇAMURU DENİZDEN ALIYORUZ"

Bakan Özhaseki’ye çalışmaları anlatan Başkan Büyükakın şunları söyledi: “Sizlerin de bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın prensipleriyle Çevre Bakanlığımız ve büyükşehir belediyemizin ortak projesi mahiyetinde Körfezimizin uç kısmında birikmiş olan çamuru denizden alıyoruz. Deniz ekosistemini yeniden oksijenle buluşturmak ekosistemi güçlendirmek, biyoçeşitliliği arttırmak ve sulak alanın da bulunduğu kuş göç yollarının olduğu bu alanda yeni bir Marmara, dip dirilişe kavuşsun diye bir çalışma başlattık.

Büyükakın, Özhaseki’ye çalışmaları anlattı


650 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütmüş olduğumuz bu proje Çevre Bakanlığımızda, Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü Türkiye'deki en büyük çevre projesi. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve çevre başkanlığımıza şehrimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu Avrupa'da ve dünyada da sayılı çevre projeleri arasında öncelikli olarak TÜBİTAK'la birlikte yürütmüş olduğumuz bu proje kapsamında körfezin uç kısmında yaklaşık 650 futbol sahası büyüklüğündeki bir alandan yer yer 3 metre, yer yer 1 metre kalınlığındaki bir çamur tabakası. Denizden alınarak bu deniz ekosisteminden uzaklaştırılacak. Uzun vadede hem bakanlığımızı yürütmekte olduğu Marmaray'ın müsilaj mücadelesi açısından hem de oksijen seviyesinin yükselmesi açısından hayati bir proje. Ben bir kez daha hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Büyükakın, Özhaseki’ye çalışmaları anlattı
Bakan Özhaseki Kocaeli programı