CHP’nin o mahalledeki seçimi iptal edildi!
CHP İzmit İlçe Örgütü’nün Kabaoğlu Mahallesindeki delege seçimi örgütten duyurulan yer ve saatte yapılmadığı ortaya çıkmasının ardından iptal edildi

CHP’nin, İzmit Kabaoğlu Mahallesinde gerçekleşen delege seçimleri öncesi “Değerli Partilimiz, Cumhuriyet Halk Partisi Kabaoğlu Mahallesi Delege Seçim'imiz 23.07.2023 tarihinde Kabaoğlu köy Meydanında saat 11:00'da başlayacak olup,12:00'da sona erecektir. 1/3 çoğunluk sağlamadığı taktirde 14:00'da çoğunluk aranmaksızın aynı yerde yapılacaktır. Bilgilerinize sunarız” mesajı atılmasına rağmen duyurulan saatten önce delege seçiminin başlaması tepkiye neden olmuştu. Partililerin bu duruma itiraz etmesi üzerine yazılan dilekçe kabul edildi.
GEÇERSİZ SAYILDI
CHP’li Yeşim Aydemir Akpınar, delege seçiminin iptal edildiğini duyurarak şunları söyledi: “Mahallemizde bizlere duyurusu yapılmadan, yeri ve saati değiştirilerek yapılan seçim itirazımız sonucunda geçersiz sayılmıştır. Sonucu ne olursa olsun, kim seçilirse seçilsin, hiç önemli değil. Eğer değişim istiyorsak önce biz değişeceğiz. Bu haksızlığa müsaade etmeyen, tüm arkadaşlarıma ve haklı itirazımızı değerlendiren İzmit İlçe Yönetim Kuruluna teşekkür ederim. Bir daha bunu bu şekilde yapamayacağımızı, bunun bu şekilde yapılmayacağını hepimiz öğreneceğiz. Öğrenmek zorundayız. Değişim bizimle başlar.”