EYT’den seçim hamlesi
EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin 1999 öncesi haklarına kavuşması ve kademeli prim şartının kaldırılması için iktidara çağrı yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT düzenlemesinin EYT’lilerin haklarına tam olarak kavuşmasını sağlamadığını dile getirerek, 1999 öncesi hakları geri istedi. Özüpak, kademeli prim şartlarının kaldırılmasını ve kısmı emeklilik hakkının 1999 öncesine göre düzenlenmesini talep etti. Özüpak, bu talepleriyle ilgili Twitter’da #SeçimdenÖnce500VeKısmi hashtagi ile TAG çalışması başlattı. Bu çalışma, kısa sürede yoğun ilgi gördü. Yerel seçimlerde gücünü ortaya koyan EYT’lilerin, genel seçimden önce haklarını tastamam almak için mücadeleleri artarak sürecek gibi görünüyor.
Malumunuz EYT meselesi, uzun yıllardır süren ve özellikle yerel seçimler öncesi verilen mücadele ile tüm Türkiye’nin gündemine oturan bir mesele. İktidar tarafından o dönem “Türemiş”, “Boş iş”, “Yük” gibi sözlere maruz kalan, “ Seçim kaybetme pahasına yok” denilerek suratlarına kapı kapatılan EYT’liler, EYT Federasyonu çatısı altında verdikleri mücadeleyi kısmen de olsa kazandı. Hükümet, anketlerden gelen olumsuz tablodan dolayı kapı kapattığı EYT’ye kapı açmak durumunda kaldı. EYT, gücünün farkında ve en başından bu yana mücadelesini verdikleri tastamam hakların iadesi için genel seçimler öncesi iktidara hak iadesi için bastırıyor. EYT Federasyonu’nun seçim hamlesine EYT’liler yoğun destek veriyor.
İşte Özüpak’ın TAG çalışmasının startını verdiği Tweeti:
“TAGIMIZ
#SeçimdenÖnce5000VeKısmi
Çıkarılan yasa ile EYT tam olarak haklarına kavuşmadı.
İlk günden bu güne tek bir söylemimiz oldu.
"99 öncesi haklarımız'.
Kademeli prim şartının kaldırılması ve Kısmı emeklilik hakkının 99 öncesine göre düzenlenmesini talep ediyoruz.”
