Hatay'da art arda iki büyük deprem!
Hatay'da çevre illerde hissedilen art arda iki deprem yaşandı. Hatay Defne'de 6.4 şiddetinde hissedilen depremin ardından Hatay Samandağ'da 5.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası artçı depremler devam ederken, bu akşam AFAD'dan alınan bilgiye göre, Hatay'da iki büyük deprem meydana geldi. İl olarak Hatay Defne'de 6.4 şiddetinde deprem olurken 3 dakika sonra ise Hatay Samandağ ilçesinde 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi.
BÜYÜKAKIN'DAN AÇIKLAMA
Yaşanan depremlerin ardından bölgede hazır bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerekli çalışmaları acilen gerçekleştirdi. Deprem felaketinin ardından Hatay’da görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hatay’da 6.4 ve 5.8 olmak üzere iki büyük deprem daha yaşadık. Çok şükür iyiyiz. Rabbim milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten korusun.” dedi.
HASAN AYDINLIK'TA PAYLAŞIMDA BULUNDU
Hissedilen depremlerden sonra bir paylaşımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık'tan geldi. Aydınlık, paylaşımında "Bulunduğumuz Defne ilçesinde deprem oldu elhamdülillah iyiyiz" ifadelerini kullandı
TSUNAMİ UYARISI
AFAD, deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.