Kocaeli’de bu öğrencilere ne yediriyorlar?

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu ve Öğrenci Veli Der Kocaeli Şube Başkanı Ayşe Irmak bugün ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada taşımalı eğitimde öğrencilere verilen bir öğün yemeğin hijyenik olarak denetlenmediğini, yemeklerin okullara çok erken saatte geldiğini ve soğuk servis edildiğini söyledi

Kocaeli’de bu öğrencilere ne yediriyorlar?

Öğrencilere bir öğün yemek verilmesinin gündem olduğu şu günlerde Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu ve Öğrenci Veli Der Kocaeli Şube Başkanı Ayşe Irmak bugün ortak basın açıklaması düzenleyerek taşımalı eğitim alan öğrencilere dağıtılan yemekleri gündeme getirdi. Yemeklerin denetlenmediğini söyleyen başkanlar yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bilindiği gibi okullarımızda taşımalı eğitim uygulaması yapılmaktadır. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz evlerine uzak okullara ulaşımları Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan hizmet satın alma yöntemiyle sağlanmaktadır. Bu kapsamda olan öğrencilerimize bir öğün yemek de aynı yöntemle verilmektedir.

“ÖĞRENCİLERİN BESLENEMEMESİ SORUNU”
Yapılan bu uygulama olumlu olarak değerlendirilmekle birlikte yeteri kadar denetlenmediği ve birçok olumsuzluğu barındırdığı da gözlemlenmektedir. Bu sorunların en önemlisi hijyen ve satın alma işlemi yapılan yemeğin yeteri kadar denetlenmediği için öğrencilerimiz sağlıklı olarak beslenememesi sorunudur. Öğrencilere yemek yiyebilecekleri sağlıklı fiziksel ortam yemekhane sağlanamadığı gibi, yemek servisi ile ilgili bir görevli de bulunmamaktadır. Yemek dağıtım işi yemek firması görevlilerince yapılmamaktadır. Bu işlem gönüllülük esasına göre veliler veya yardımcı hizmetler personeli tarafından yerine getirilmektedir.

“BESİN DEĞERİNDEN YOKSUN, GÖRSEL OLARAK NİTELİKSİZ YEMEKLER”
Yemekler okullara yemek saatinden çok daha erken gelmekte ve birçok okulda saklama koşulları bulunmadığından yemekler soğuk olarak servis edilmektedir. Yemeğin kontrolü ehil kişiler tarafından yapılmamakta zaman zaman besin değerinden yoksun görsel olarak niteliksiz yemekler yedirilmektedir. Okullarda günlük numune alınmadığı ve hangi koşullardan tüketim aşamasına kadar gelmediği bilinmemektedir. Yemekler birçok okula kapalı ambalajlı olarak ulaştırılmamaktadır.

“NİTELİKLİ YEMEK VERİLMELİ”
Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube ve Veli-Der Kocaeli Şubesi olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın zihinsel, bedensel ve akademik gelişimlerini önemsiyoruz. Hedeflenen gelişim düzeyinin de niteliksiz öğlen yemeği ile sağlanamayacağı yadsınamayacak bir gerçektir. Gelişim çağındaki çocuklarımızın protein ihtiyacının karşılanacağı nitelikli yemek verilmesi için özellikle İzmit ilçesi başta olmak üzere taşımalı sistemde yemek yiyen öğrencilerimizin beslenme süreçlerinin daha titizlikle denetlenmesi, yemeğin kalitesinin ve hijyen koşullarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Kocaeli’de bu öğrencilere ne yediriyorlar?


Kocaeli’de bu öğrencilere ne yediriyorlar?