2 aydır doktordan sıra alamayan tek böbrekli şeker hastası adam isyan etti

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ikamet eden, böbrek üstünde iyi huylu tümör bulunduğunu ve şeker hastası olduğunu belirten Yavuz Yıldırım isimli vatandaş, raporu hazırlayan doktordan randevu alamadığını, başka doktorların da ilacı yazma yetkisinin olmadığını dile getirerek yaşadığı mağduriyete isyan etti. Yıldırım, şu an başkasının ilaçlarını kullandığını da sözlerine ekledi

2 aydır doktordan sıra alamayan tek böbrekli şeker hastası adam isyan etti

Türkiye’yi “eski ve yeni” diye iki döneme ayıran AKP iktidarının eleştirdiği eski Türkiye’de en çok eleştirdiği konu sağlık sistemi. Teknolojinin dünyada bu denli gelişmediği, internetin, bilgisayarların olmadığı ya da yaygın olmadığı, akıllı telefonların bulunmadığı eski Türkiye’deki, muayene ve ilaç sıraları sıklıkla eleştiriliyor. Evet, insanlar yeni Türkiye’de hastanelerde beklemek zorunda değil, telefonlarla, mobil uygulamalarla randevu alarak belirtilen gün ve saatte hastaneye giderek muayene olabiliyor. Lakin, eskiden hastanede çok bekleyerek de olsa sıra alınabilirken yeni Türkiye’de istenilen doktor ya da bölümden randevu almak için günlerce, haftalarca beklenilebiliyor. Bir EMAR (MR) sırası bile aylar sonraya verilebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra raporlu ilaçlarla ilgili sıkıntılar, vatandaşın en çok dert yandığı konu. Verilen raporun günü bittiğinde, hasta bu ilacı yazdırmak için aynı doktora gitmek zorunda, aksi halde bir başka doktora bu ilacı yazdırması mümkün değil. Doktor tatildeyse ya da hasta başka bir şehirdeyse aciliyeti olan ilacın yazılması ve dolayısı ile kullanılması gecikiyor. Böyle bir durum Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ikamet eden Yavuz Yıldırım (60) isimli vatandaşın da başına gelmiş. Gazetemize ulaşarak mağduriyetini aktaran ve yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını isteyen Yıldırım, raporunun süresinin dolması sonrası doktordan 2 aydır randevu alamadığını ve bir başkasının ilacını kullanmaya başladığını belirterek sağlık sistemine tepki gösterdi. Yıldırım, şunları aktardı: “Ben tek böbreği olan biriyim. Tek böbreğimin üzerinde de iyi huylu tümör var. Aynı zamanda şeker hastasıyım. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde endokrin bölümündeki doktor tarafından şeker hastalığım için ilaç yazıldı ve rapor hazırlandı. 2 ay önce verilen ilaç-iğneler bitti. Sağlık ocağına gittim, raporun süresi dolduğu için reçete yazamıyor, eczaneden de ilaçlarımı alamıyorum. Raporu hazırlayan doktor bu ilaçları yazabilirmiş sadece. Ama gelin görün ki doktordan 2 aydır randevu alamıyorum. Gece gündüz boşluk yakalarım diye internetten ve telefondan takip ediyorum ama randevu bir türlü alınmıyor. Çaresizce bir yakınımın ilaçlarını kullanıyorum. Şeker hastalığı, kalan tek böbreğime de zarar verebilir. Bir an önce bu ilaçları yazdırmam gerekiyor. Bu işe bir çözüm bulunmasını istiyorum.” Vatandaşın şikayetine benzer pek çok şikayet var bu konuda. Bu raporlu ilaçlarla ilgili bir an önce bir çözüm geliştirilmesi gerekiyor. İlgililere duyurulur.