Yuvacık Barajı hızla doluyor!

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan Yuvacık Barajı, geçen yılın aralık ayına göre 3,5 kat arttı. 15 Aralık Cuma günü yüzde 55 doluluk oranına sahip olan barajda, geçen 3 günde doluluk oranı yüzde 4 daha arttı

Yuvacık Barajı hızla doluyor!

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan Yuvacık Barajı’nda işler yolunda. Zaman zaman yüksek kesimlere yağan kar ve deniz seviyesinde etkili olan yağmurlar, barajdaki doluluk oranını bir hayli artırdı. Barajdaki doluluk oranı, geçen yılın aralık ayını yüzde 17 doluluk oranıyla kapatmış, baraj yıl bitmeden alarm vermeye başlamıştı. Barajdaki doluluk oranı bugün itibariyle, geçen yılın aralık ayındaki doluluk oranının 3,5 katı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 59 seviyesine ulaştı.

30 MİLYON METREKÜPÜ GEÇTİ

Kocaeli, 2023 yılının sonbahar mevsimini yağışsız ve yazdan kalma günlerle geçirmiş, bu durum Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranını yüzde 28’e kadar geriletmişti. Kasım ayında alarm veren baraj, o günden bugüne 2 katın üzerinde arttı. 15 Aralık’ta yüzde 55 doluluk oranına sahip olan barajda, geçen 3 günde doluluk oranı yüzde 4 artış gösterdi. Tam kapasitesi 51 milyon metreküp olan barajda, bugün itibariyle 30 milyon 80 bin metreküp su birikti. Kocaeli’nin zirvesi Kartepe’de bugün itibariyle 15 santimetre kar bulunuyor, birkaç gün güneşli ve ılık geçecek hava nedeniyle bu karların erimesiyle kar sularının barajdaki doluluk oranını daha da artırması, akabinde ise başlayacak olan sağanak yağışlarla yükselişin hızlanması bekleniyor.

Yuvacık Barajı hızla doluyor!