Karamürsel’e sendikacı aday! “Farklı partileri bile yanımıza alacağız”
17 yıldır Kocaeli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında sürdürdüğü Mali Hizmetler Uzmanlığı görevinden AKP Karamürsel Belediye Başkan Adayı olmak için istifa eden Sadi Özbağ, aday adaylık başvurusunu yapmasının ardından gazetemizi ziyaret etti. Özbağ gazetemize yaptığı açıklamada farklı partilerdeki insanları bile yanlarına çekeceğini söylerken, insanların tanıdıkça kendisini daha çok seveceğini belirtti
.jpg)
AKP’de aday adayı başvuruları devam ederken Karamürsel en çok rağbet gören ilçelerden biri oldu. Aday adaylık başvurusunu yapan Sadi Özbağ gazetemizi ziyaret etti. 17 yıldır Kocaeli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında sürdürdüğü Mali Hizmetler Uzmanlığı görevinden AKP Karamürsel Belediye Başkan Adayı olmak için istifa eden Sadi Özbağ aynı zamanda Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube yönetiminde Şube Sekreterliği (Başkan Vekilliği) görevini de sürdürüyor.
“YARIŞI KİM ÖNDE GÖTÜRÜRSE ADAY YAPACAKLAR”
Ziyarette kendisini tanıtarak gazetemize açıklamalar veren Özbağ şunları söyledi: “Eğer büyüklerimiz de bu görevde sana yol veriyoruz buyur derlerse inşallah güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Zaten güzel işler yapılan Karamürsel’i daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek istiyoruz. Bu parti içinde bir yarış en iyiyi seçmeye çalışacaklardır. Parti içindeki yarışı kim önde göğüslerse onu aday yapacaklardır. İsmail Bey zaten doğal aday. 3 dönem kuralı milletvekilleri için uygulandı ama belediyeler için net uygularlar mı bilmiyorum. O partinin yaklaşımı ama belli başlı yerlerde o kural esnetilebilir diyorlar. Biz de bu yarışta varız.”
“AKTİF GÖREVDE BULUNMADIK AMA UZAKTA DA DURMADIK”
Karamürsel’de Boşnak kökenliliğin etkili olması nedeniyle kökenini sorduğumuz Özbağ “Boşnak kökenlilik bizde var. Anne babam, atalarımız Bosna Hersek’ten göçmüşler. Böyle bir avantajımız da var. Onun dışında babam marangozdu, sevilen bir esnaftı. Biz memur olduğumuz için aktif görevde bulunamadık ama uzakta da durmadık partiyle gönül bağımız hep vardı. Belediye başkanı olursak da herkes için hizmet etmeye çalışırız inşallah” dedi.
“HALKIN İSTEKLERİNE HALKLA KARAR VERMEK GEREKİYOR”
Özbağ hedefleriyle ilgili de şunları söyledi: “Halkın isteklerini önceleyebilmek çok önemli. Halkın isteklerine, dinamiklerine halkla birlikte karar vermek gerekiyor. Esnaflarla, STK’larla, konuşmak gerekiyor. İnşallah güzel projelerimiz var. Karamürsel çok güzel bir yer, büyüdü, göç aldı. Huzurun başkenti diye bir motto oluşturuldu biz o mottoyu daha ileriye taşıma hedefindeyiz.”
“BENİMSENME KONUSUNDA SIKINTIM OLMAZ”
Memuriyetten dolayı teşkilatlarda görev almaması nedeniyle benimsenip benimsenmeme konusunda endişe yaşayıp yaşamadığını sorduğumuz Özbağ “Ben kamu yönetiminde okudum, devlet yönetiminde bulunduk, bir tecrübemiz var. Yakınlarımız, aile meclisimiz geçen dönem de telkinde bulunmuştu ama aday olmamıştık. Karamürsel’de herkesin birbiriyle bir tanışıklığı var. Ben teşkilattan gelmedim ama benimsenme konusunda bir sıkıntım olacağını düşünmüyorum. Net ve açık olduktan sonra arkadaşlar da destek verdi. Ben tanıdıkça insanların beni daha çok seveceğine inanıyorum. Sendikacılık görevinde de ‘Ağabey sen buradasın diye buradayız’ diyen arkadaşlar da var. Farklı partilerden insanları bile yanımıza alacağımızı düşünüyorum ben. Hepimiz kardeşiz, herkesle iyi ilişkiler kurup mevcut oyu daha da yukarı çıkaracağız inşallah. İddialıyız, iddialı olmasak aday adayı çıkmayız” sözlerini kullandı.