2025 yılı vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "2025 yılı vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 13 bin 500 lira, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlenmiştir" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Erbaş, şunları kaydetti:
"2025 yılı Vekâletle Kurban Programımız kapsamında; 81 il ve 922 ilçemiz başta olmak üzere, yaklaşık 80 ülkenin 365 bölgesinde kesim yapılmasını, ayrıca Filistin kurbanlarının da başta Gazze'deki mazlumlar olmak üzere Filistin'e ulaştırılmasını hedefliyoruz. 2025 yılı vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 13 bin 500 lira, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlenmiştir."
Erbaş, hayırseverlerin "www.tdv.org, bagis.tdv.org" web adreslerinden; TDV Mobil Bağış uygulamasından; İl ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla bağışta bulunabileceklerini ifade etti. Erbaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların ise Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikler, Koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla vekâletlerini güvenle Türkiye Diyanet Vakfına teslim edebileceğini söyledi.
"81 ilde şehir merkezlerinde"
Erbaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ayrıca 81 ilde şehir merkezlerinde, 1003 TDV şubesi aracılığıyla kurulacak stantlar sayesinde vatandaşlarımız kolaylıkla bağış yapabilecek ve kurban çalışmaları hakkında bilgi alabileceklerdir. Bununla birlikte vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan da kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilirler. Bu vesileyle, kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımıza en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız iyiliklerin, aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını; dünyaya barış, bereket, esenlik ve merhamet taşımasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."