Türkkan’ın ineğini erken doğurtmuşlar! Tek tek belge paylaştı
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çiftliğindeki tahliye ile ilgili açtı ağzını yumdu gözünü. Çiftliğinin kaçak olmadığını söyleyen ve belgeler paylaşan Türkkan, tahliye sırasında çiftlikteki ineğin erken doğum yaptığını kaydederek, “Zulmünüzde boğulacaksınız” dedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, geçtiğimiz yıl önemli bir iddia ortaya atmış, Kocaeli’deki AKP’li belediyelerin ihalelerinin AKP’li milletvekillerine bağlı olduğunu söylemişti. Bu iddia sonrası ise AKP’li vekiller harekete geçmiş, Türkkan’ın fabrika ve çiftlik arazisinin kaçak olduğunu öne sürmüştü. Türkkan, fabrikayla ilgili iddiayı yalanlamış ancak çiftliğiyle ilgili iddialara uzunca bir süre cevap vermemişti. Türkkan’ın çiftliğinde dün kaçak denilen bazı yapılarda yıkım için tahliye işlemleri gerçekleştirildi ve Türkkan, 5 maddeli bir açıklama yayımlayarak, çiftliğinin kaçak olmadığını yapılar için ruhsat başvurusunun bulunduğunu ve konunun yargıda olduğunu açıkladı. Akabinde de Tweetter’dan çiftliğin tapusunu, yapılan başvuruların belgeleri ile kimi belgeleri paylaştı. Türkkan, ahırlardaki hayvanların kontrolsüz şekilde çıkarılmasından kaynaklı bir ineğin erken doğum yaptığını da belirterek “Zulmünüzde boğulacaksınız” dedi.
Tweette bahsi geçen 5 maddeli açıklama şöyle:
"1- Her şeyden önce burası kaçak yapılan bir yer değildir tapulu arazimiz üzerine kurulmuş bir çiftliktir ve tapuları da ektedir.
2- Bu yapılar köy sınırları içinde olduğu için ruhsata tabi değildir. Bu konuda uygulanması gereken 6360 Sayılı ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ‘un Geçici 1. Maddesinin 14. Fıkrası uyarınca
(14) Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 saydı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak; bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir. Bu açık kanun hükmüne rağmen Belediyeden ruhsat talebimiz olmuş fakat bu talebimiz de reddedilmiş ve bu konuda İdare Mahkemesinde davamız açılmıştır. Ruhsat talebine ilişkin başvuru evrakımız da ektedir.
3- Hakkımda yayılan bir diğer yalan ise bu çiftliğin TOKİ ve Orman arazisi üzerine inşa edilmiş olduğudur. Kaldı ki ekli tapulardan görüleceği üzere 29.980 bin m2’lik tapulu arazide 2700 m2 civarı bir kapalı alanın inşası için yeterli alanımızın var olduğu aşikardır ve başka arazilere taşma ihtiyacı duymayacağımız açıktır.
4- Ayrıca tahliye için tarafımıza yeni bir süre verilmeden Cuma günü (18.06.2021) muhtara tebligat yapıp Pazartesi günü (21.06.2021) tahliye ve yıkım için çok sayıda belediye ekibi gelmiş, hayvanları ahırın dışına kontrolsüzce çıkarmışlardır. İçlerinde gebe olan hayvanlardan bir tanesi bu tahliye esnasında erken doğum yapmıştır. Bunlar yurt dışından dövizle satın alınmış hayvanlardır ve bu işletme ülke hayvancılığının geliştirilmesine katkı sağlayacak nitelikte bir işletmedir. Uygun ortam ve şartlar sağlanmadığı takdirde, bir gün sağılmadıkları yahut birkaç saat su verilmediği takdirde ölebilecek hassasiyettedirler. Yapılan bu uygulama her şeyden önce hayvan haklarına aykırıdır.
5- Her şey bir yana; bu hukuksuz işlem ile orada istihdam yaratan, vergi veren, Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan tarımsal üretim yapan bir işletmeyi yok ettiniz. Bunun kamudaki sorumluları hukuk önünde hesap vereceklerdir. Siyasi husumetleri ile bu işe tevessül edenlere de bir sözüm olsun. Pisliklerinizi, yolsuzluklarınızı, bu milletin kursağına nasıl çöktüğünüzü anlatmaya devam edeceğim.
Saygılarımla kamuoyuna sunarım."
Türkkan’ın attığı 12 adet tweetten oluşan seri şöyle:

"ZULMÜNÜZDE BOĞULACAKSINIZ"
Bu düzene omuz verenlerin pişmanlığı hiç fayda etmez. Muhalefete duydukları hırslarını yirmi yıldır kendi tapulu mülkümüzde duran inek ahırını yıkarak, oradaki hayvanları telef ederek çıkarmaya çalışanlaradır sözüm: Zulmünüzde boğulacaksınız.

TWEET 1
Bugün kamuoyunu meşgul eden kaçak çiftlik diye havuz medyasında ve sosyal medyada yer alan hadiselere dair açıklamamı ekte okuyabilirsiniz.


TWEET 2
Kamu arazisi dedikleri yer kendi tapulu mülkümüzdür. Ama bunlar kamuyu arazisi ile değil hazinesi ile yuttukları için herkesi kendileri gibi zannetmektedirler. 1415,1416,1417,1427 parsel sayılı 4 tapu toplamda 29.980 m2 tapu ektedir.


TWEET 3
Adını geçirdikleri tarım işletmesindeki bu yapılar, yapıldıkları tarihlerde köy sınırları içinde olduğu için ruhsata tabi değildir. Üstelik bu yapı dedikleri, iki sundurma ahır ile birlikte tavuk kümesi, köpek kulübesi, yem ambarı gibi yapılardan ibarettir.





TWEET 4
Bu konuda uygulanması gereken 6360 Sayılı ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ‘un Geçici 1. Maddesinin 14. Fıkrasıdır.

TWEET 5
Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından...

TWEET 6
Uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediyelerle ilgili mevzuat hükümlerine göre ruhsatlandırılmış sayılır.

TWEET 7
Bu açık kanun hükmüne rağmen Belediyeden ruhsat talebimiz olmuş fakat bu talebimiz kabul bile edilmemiş, müracaatımızı noter kanalıyla yapmak zorunda kaldık. Bu konuda İdare Mahkemesinde davamız açılmıştır. Bir yıl evvelki ruhsat talebine ilişkin başvuru evrakımız da ektedir.



TWEET 8
Bir diğer yalan ise bu çiftliğin TOKİ ve Orman arazisi üzerine inşa edilmiş olduğudur. Ekli tapulardan görüleceği üzere 29.980 bin m2’lik tapulu arazide 2700 m2 civarı bir kapalı alanın inşası için yeterli alanımızın var olduğu aşikardır.

TWEET 9
Tahliye için Cuma günü muhtara tebligat yapıp, Pazartesi günü, yani bugün tahliye ve yıkım için çok sayıda belediye ekibi gelmiş, hayvanları ahırın dışına kontrolsüzce çıkarmışlardır. İçlerinde gebe olan hayvanlardan bir tanesi bu tahliye esnasında erken doğum yapmıştır.


TWEET 10
Bunlar yurt dışından dövizle satın alınmış hayvanlardır. Uygun ortam ve şartlar sağlanmadığı takdirde, bir gün sağılmadıkları yahut birkaç saat su verilmediği takdirde ölebilecek hassasiyettedirler. Yapılan bu uygulama her şeyden önce hayvan haklarına aykırıdır.

TWEET 11
Her şey bir yana; bu hukuksuz işlem ile orada istihdam yaratan, vergi veren, Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan tarımsal üretim yapan bir işletmeyi yok ettiniz. Bunun kamudaki sorumluları hukuk önünde hesap vereceklerdir.

TWEET 12
Siyasi husumetleri ile bu işe tevessül edenlere de bir sözüm olsun: Pisliklerinizi, yolsuzluklarınızı, bu milletin kursağına nasıl çöktüğünüzü anlatmaya devam etmekten asla geri durmayacağım.



.jpg)