İl başkanlığını isteyen isteyene

Son yerel seçimlerde birinci parti olan CHP’de makamlar değerlendi. CHP Kocaeli’de de kulisler hareketlenmeye başladı. CHP Kocaeli İl Kongresi eylül ayında...

Son yerel seçimlerde birinci parti olan CHP’de makamlar değerlendi. CHP Kocaeli’de de kulisler hareketlenmeye başladı. CHP Kocaeli İl Kongresi eylül ayında yapılacak. Yani şimdilik plan bu yönde. İl başkanlığı için şimdiden birçok ismin konuşulması dikkat çekici. CHP kulisleri şimdiden hareketlendiyse eylüle kadar camianın çekeceği var. Bugün bizde de bir haber çıktı. CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım’ın da il başkanlığına adaylık yokladığı yazıldı. Yıldırım’la birlikte çok sayıda isim var. Kendilerini birebir aramadım. Çünkü arasam ‘Beni hiç yazma’ diyeceklerdi. O nedenle muhatapları dışında duyumlarla yazılan bir köşe yazısı olacak.

***

CHP kulisleri ve partiye yakın isimlerle yaptığım görüşmelerde birçok isim kulağıma çalındı. İl başkanlığı için şimdiden birçok ismin konuşulması elbette normal. Seçim süreci yaklaştıkça elbette ittifaklar olacaktır. Kararsız kalanlar olacaktır. Yani şimdi duyduğum isimleri paylaşıyorum. İlk olarak Emre Andız’dan başlayayım. Andız, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları eski başkanı. Kendinden sonra gelen il gençlik örgütü yönetimlerinde direkt etkisi oldu. Gençlerle bağı var. Yaşı da ilerlemeye başladı. Yani siyasette tecrübe kazandı. Andız’ı il başkanı adaylığına yakıştıranlar var. CHP’nin il başkanı olmaya gönlü var mıdır? Neden olmasın?

***

Diğer bir isim ise Engin Taşdemir. Önceki dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekiliydi. Bir anda siyaseten boşa düştü. Bence CHP siyasetinde aktif siyasette olması gerekenlerden. Taşdemir’in de il başkanı olmak istediği CHP kulislerinde konuşuluyor. Pozisyonu, geçmiş tecrübesi bunu istemesine bence yeterli. Sonraki süreçte ne olur bilemiyorum.

***

Atasoy Bilgin. Yerel seçimlerde CHP’nin Kocaeli Büyükşehir adayıydı. Bir anda ortaya çıktı. Derince’de Sertif Gökçe’yi aday yapan CHP Genel Merkezi, Büyükşehir’e sürpriz bir şekilde Bilgin’i aday yapmıştı. Bilgin için Kocaeli Büyükşehir adaylığının CHP Kocaeli İl Başkanlığı için hazırlık olduğunu da söyleyenler oldu. Bilgin’in il başkanı olmak istediği bilinmeyen bir şey değil. Seçim yaklaştığında nasıl bir pozisyon alacak bilemeyiz.

***

Gökhan Ercan. CHP İzmit İlçe Başkanı. Siyasette etkili bir isim. Hedefleri var. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de şimdiki müttefiki. Aralarından su sızmadığı görüntüsü veriyorlar. Hürriyet ve CHP İl Yönetiminin can ciğer olmadığı zaten biliniyor. Gökhan Ercan şimdiden il başkanlığı için güçlü adaylardan biri. İl başkanlığı yarışı içinde kesin olacağını düşündüğüm isimlerden.

***

Ve Bülent Sarı. CHP Kocaeli mevcut il başkanı. Sarı, örgüt insanı bence. Parti emektarı. Harun Yıldızlı’nın milletvekili olması sonrası başkan oldu. Seçime girdi seçilmiş başkan olarak çıktı. Bülent Sarı’nın yeniden aday olacağını düşünüyorum. Diğer yandan ‘Ben bu işi artık yapmayacağım’ da diyebilir. Bunu derse de şaşırmam. Çünkü makamda kalmak, makama yapışmak gibi gayreti de yok. Sarı, il başkanlığı için en güçlü isim. Seçimde alacağı pozisyon yeni il başkanını belirler diye düşünüyorum.

Evet CHP’den kulisler ve duyduklarım şimdilik bunlar. Seçime aylar var ancak şimdiden CHP’de kulisler hareketlendiyse ilerleyen aylarda yandık. Esen kalın.

SON DAKİKA HABERLERİ

Sebahattin Aydın Diğer Yazıları