Nevzat Doğan MKYK için bastırıyor

AKP, 7’inci olağan kongresini bugün gerçekleştiriyor. İzmit Belediyesi eski başkanı Nevzat Doğan’ın ise MKYK’ya girmek istediği konuşuluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ( AKP) 7. Olağan Kongresi bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek genel başkan adayı olacağı kongrede, yapılacak tüzük değişikliği ile partinin üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) üye sayısının artırılması planlanıyor. Partinin 1560 delegesi, partiyi bir sonraki seçimlere taşıyacak olan parti yöneticilerini belirleyecek.

MKYK SAYISI ARTACAK

Ancak kongrede tüzük değişikliği yapılması gündemde ve bu çerçevede halen 50 üyesi olan MKYK üye sayısının artırılması planlanıyor. Genel Başkana Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki komisyon çalışmasını tamamladı ve MKYK'nın 75 üyeye çıkarılması önerildi. Son anda bir değişiklik olmazsa MKYK'nın üye sayısının 75'e çıkarılmasına ilişkin tüzük değişikliği delegelerin oyuna sunulacak.

Erdoğan, partisinin yeni MKYK'sını da bu rakam üzerinden şekillendirecek. Kongrede ayrıca 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek.

NEVZAT DOĞAN GİREBİLECEK Mİ?

Kongrede MKYK’nın arttırılma olasılığı sonrası kongre öncesi Kocaeli’de ki isimler MKYK’ya girebilmek için görüşmelerini yaptı. Bu isimlerden biri de İzmit Belediyesi eski başkanı Nevzat Doğan oldu. Şu an MEDAR Hastaneleri’nde görev alan ve siyasetten bir süre uzak kalan Nevzat Doğan, bugün Ankara’da gerçekleştirilecek olan kongre öncesi Ankara’da bulunan siyasetçiler ile görüşmelerini yaptı. Nevzat Doğan’ın MKYK için görüşmelerini yaptığı belirtilirken listeye girip giremeyeceği merak ediliyor.

AKP 7.kongre
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber