“Taşeron için yapılan düzenleme eksik”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker şube binasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taşeron olarak çalışan yaklaşık 900 Bin personelin kamuya alınması ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından sağlık personelleri ile ilgili net bir açıklamanın yapılmaması dikkat çekmişti. Konuya ilişkin Türk Sağlık Sen Şube Binasında açıklama gerçekleştiren Şube Başkanı Ömer Çeker, “Taşeron çalışanlarına kadro verilmesi için yapılacak düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemlidir. Ama eksiktir. 4/B’li, 4/C’li, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları, Vekil Ebe-Hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur” açıklamasında bulundu.

konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Türk Sağlık-Sen olarak kamuda taşerona, 4-B’li, personel çalıştırılmasına, Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı çalıştırılmasına, büyük hak kayıplarının olduğu 4-C modeline yıllardır karşı olduğumuzu ve sonlanması gerektiğini her platformda söyledik. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklama ile taşeron işçilerine kadro verilmek suretiyle mağduriyetlerinin sonlandıracağını kadroya alınacaklarını ilan etmesi önemlidir. Yapılan açıklamayı önemsiyoruz. Taşeron çalışanlarının nasıl ve ne şekilde kadroya alınacakları konusunda kamuoyunun ve çalışanların yeterli bilgilendirilmemesi çalışanların temsilcileri olan sendikalar ile konunun müzakere edilmemesi kafa karışıklığına sebebiyet vermektedir.

Kurumların yapmış olduğu hizmet alım ihalelerini almış olan müteahhitlerin hizmet sözleşmelerinin süreleri sonlanmadan, sözleşmeleri fesih edildiği takdirde, hak sahiplerine tazminat talep etme hakkı doğacaktır. Hizmet alımlarının ücretlerini kurumlar elde etmiş oldukları döner sermaye gelirlerinden ödedikleri için ihale fesihlerinden doğabilecek tazminatları kurumlar mı ödeyecek, yoksa genel bütçeden mi karşılanacak bunların açıklığı kavuşması gerekmektedir. Umarız ki; kamu bir daha taşeron ve emekçinin ve hakkının sömürüldüğü, kölelik düzeninin yansıması olan çalışma biçimlerine tenezzül etmez. Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır söylüyoruz.

Farklı istihdam modelleri, aynı işi yapan çalışanlar arasında adaletsizliğe neden olduğu gibi, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmaları ise çalışma barışını bozmakta, işyerinde huzuru yok etmektedir. Bu durumda kaliteli hizmet üretimine olumsuz etki etmektedir. Taşeron çalışanlarına kadro verilmesi için yapılacak düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemlidir. Ama eksiktir. 4/B’li, 4/C’li, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları, Vekil Ebe-Hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber