İmamoğlu eylemlerinden İzmit Belediyesi’ne şok soruşturma! İfadeye çağırıldılar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanması sürecinde başlayan eylemlerin İzmit ayağında belediyeye ait çöp araçlarının TOMA’lar önüne çekildiği iddia edilmişti. Savcılığın bu görüntüler için soruşturma başlattığı öğrenildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından 21 Mart günü İzmit’teki eylemlerde 16 kişi gözaltına alınmıştı. Eylemlerde TOMA’nın önünde duran İzmit Belediyesi çöp araçları ise dikkat çekmişti. Çöp aracının TOMA’nın önünde beklemesi "TOMA'ların önü mü kesildi?" sorusunu akıllara getirmişti. İzmit Belediyesi bir açıklama yayınlayarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtse de savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlattığı bilgisine ulaşıldı.


İlgililer ifadeye çağırıldı

Savcılığın soruşturma kapsamında şoförler ve ilgili kişileri ifadeye çağırdığı da edinilen bilgiler arasında. Bu görüntülerle ilgili İzmit Belediyesi yaptığı açıklamada, çöp araçlarının eylemcilere kalkan olmasının söz konusu olmadığı belirtilmişti. Sürecin nasıl sonlanacağı merak ediliyor.



Belediye şu açıklamayı yapmıştı!

“İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak, belediyemizin düzenlediği Büyük Halk İftarı sonrasında iftar alanındaki temizlik çalışmalarını yürütmek üzere Merkez Bankası çevresinde bekletilmekteydi. Olayların gelişmesi üzerine, İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından emniyet birimleriyle iletişime geçilmiş, temizlik aracı, güvenlik amacıyla ve emniyetin bilgisi dâhilinde belediye hizmet binasının önüne çekilmiştir. Temizlik araçlarımızın herhangi bir şekilde TOMA’nın önünü kesmesi veya eylemcilere kalkan olması söz konusu değildir.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber