Üsküdar Vapuru şehitleri Gölcük’te anılacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybedenler, büyük felaketin 67. yılında Gölcük'te düzenlenecek anma töreniyle bir kez daha hüzünle anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapuru faciasının acısı, yıllar geçmesine rağmen Kocaeli'de hala taze bir şekilde hatırlanıyor. 1 Mart 1958'de İzmit-Gölcük seferini yaparken şiddetli rüzgar nedeniyle Derince açıklarında batan Üsküdar Vapuru'nda hayatını kaybeden 392 kişi, Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenecek programda dualarla anılacak

Mevlid-i Şerif okunacak

Program, 1 Mart Üsküdar Şehitliği'nde saat 12.00'da başlayacak. Çelenk sunumuyla başlayacak program, protokol konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam ederek, hayatını kaybedenler için dualar edilecek. Programın devamında saat 13.45'de de Tevfik Hoca Camisi'nde Mevlid-i Şerif de okunacak.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada, "1 Mart tarihi kalplerimizde burukluk oluşturan, hepimizi üzüntüye boğan bir gündür. Bundan 67 yıl önce yaşanan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber