Gebze Belediyesi vergi borcuna karşın taşınmaz devredecek
Gebze Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Vergi Borcuna Mahsuben Taşınmaz Devrine İlişkin Teklifi görüşülerek karara bağlanacak.
Gebze Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Kent Meydanı’nda bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan meclis saat 15.00’da başlayacak. Yoklama-açılış ile başlayacak olan mecliste 2 Ocak 2025 tarihli meclis birleşimine ait karar özetlerinin okunmasıyla devam edilecek. Gündemin birinci maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Çayırova Mah. 3712 Ada 30 Nolu Parselin 6306 Sy. Kn. Kapsamında Satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, ikinci gündem maddesi ise Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu Raporu.
İmar komisyonu raporu
Gündemin üçüncü maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Kirazpınar Mah. 75 Ada 91 Numaralı Parsel ile ilgili İmar Komisyonu Raporu, dördüncü maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Güzeller Mah. 5725 Ada 1 Nolu Parsel ile ilgili İmar Komisyonu Raporu, beşinci maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Güzeller Mah. 437 Ada 53 Nolu Parselde Bulunan Su Dolabının Koruma Alan Sınırlarının Planlara İşlenmesine İlişkin Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama ile ilgili İmar Komisyonu Raporu, altıncı maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Pelitli Mah. 153 Ada 488 Numaralı Parsel ile ilgili İmar Komisyon Raporu.
Gündeme alınacak olan teklifler
Meclisin yedinci gündem maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Dilovası İlçesinde kaldığı tespit edilen ve halen Gebze Tapu Müdürlüğü’nde bulunan parsellerin sicil kaydının Dilovası İlçesi ve Dilovası Tapu Müdürlüğü’ ne taşınmasına ilişkin teklifi, sekizinci maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün (Hürriyet ve Yavuzselim Mahallelerinde) Yapı Kayıt Belgeli Parsel Satışlarına ilişkin teklifi, dokuzuncu maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Mustafapaşa Mah. 321 Ada 323 Parselin 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Satışına ilişkin teklifi, onuncu maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 6292 Sayılı Kanunun 8. Maddesince Parsel Satışlarına ilişkin teklifi, on birinci maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Vergi Borcuna Mahsuben Taşınmaz Devrine İlişkin Teklifi.
Görüşülerek karara bağlanacak
Meclisin on ikinci maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Boş Kadro Değişikliğine İlişkin Teklifi, on üçüncü maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Yenikent Mah. 4808 Ada 1 Parsele İlişkin Plan Değişikliğine İlişkin Teklifi, on dördüncü maddesi Plan ve Proje Müdürlüğünün Tavşanlı Mahallesi,290 Ada 5 No’lu Parsele İlişkin Hazırlanan Plan Değişikliği Teklifi, meclisin son gündem maddesi ise Plan ve Proje Müdürlüğünün Hacıhalil Mahallesi 159 Ada 48,55,56,62 No’lu ile 1193 Ada 1,4,5,6 No’lu Parseller ve Çevresine İlişkin Hazırlanan Plan Değişikliği Teklifi görüşülerek karara bağlanacak.