Kocaeli’de iflas eden dev fabrikanın konkordato süresine devam!

Kocaeli Kartepe’de dev bir tesisi metal üreticisi Elimsan’ın iflasına karar verilmişti. İflas sürecindeki Elimsan’ın konkordato hükümlerinin devamına karar verildi

Bir dönem büyük fabrikalardan biri olan Kocaeli Kartepe’de üretim yapan Elimsan iflas etmişti. T.C. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Elimsan için konkordato hükümlerinin devamına karar verdiğini ilan etti. Konkordato komiseri olarak önceki komiser heyeti olan Cevat Demir, Ata Alkış ve Emel Çetin'in görevlerine devam edecek.

Süreç nasıl işleyecek?

Mahkemeden yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Tasdik yargılaması amacıyla ilan ve ilan üzerine itirazlar için yeterli süre bulunmamakla kesin mühlet içinde bir karar verilmesi mümkün görülmediğinden davacılar hakkında İİK’nın 304/2. maddesi gereğince konkordatonun tasdiki hakkında karar verilinceye kadar ve şimdilik 26/02/2025 günü saat 11:10’ a kadar konkordato kesin mühlet hükümlerinin devamına ve konkordatonun tasdiki hakkında karar verilmek üzere 26/02/2025 günü saat 11:10'da duruşma açılmasına karar verilmiştir. Konkordatonun tasdikine itiraz edenler, itiraz sebeplerini duruşma gününden en az üç gün önce yazılı olarak mahkememize bildirmek kaydıyla duruşmada hazır bulunabileceklerdir.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber