Büyükakın’dan İmamoğlu’na cevap! “Ben konuştukça masken düşüyor”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kendisine “kötü siyasetçi” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na cevap verdi. Başkan Büyükakın kendisi konuştukça İmamoğlu’nun maskesinin düştüğünü söyledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ndan “komşu belediye başkanı” diye bahsederek isim vermeden Başkan Büyükakın’ın kötü siyasetçi olduğunu söylemişti. Başkan Büyükakın bugün Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresinde, İmamoğlu’na cevap verdi.
“Ben böyle bir algı görmedim”
Başkan Büyükakın yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir süredir ben Marmara denizi ile ilgili konuşuyorum. Birileri de rahatsız oluyorlar. Geçen günlerde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü konuştu “Arıtma tesisi yapılması lazım” dedi. Bu husus kendisine sorulunca Ekrem Bey sayın belediye başkanımıza “Bunlar kötü siyasetçi dedi, komşumuz da kötü” dedi. Ben böyle bir dil görmedim. Bu benim algılayabildiğim mantık değil. Ekrem Bey ben siyasi polemik yapmıyorum, sayı veriyorum. Bir tane arıtma tesisi yapmadın. İnsanları kandırmayı bir kenara bırak.
“Marmara herkesin”
Kocaeli’de bana cevap vermeye çalışan CHP’li yöneticiler var. Onları anlıyorum. Bakın bu futbol takımı tutmaya benzemez. Marmara herkesin ve Marmara ölüyor. Sizin belediye başkanınız hem İstanbul’a hem size yalan söylüyor. Belediye başkanı yalan söylemez. Yapmadın diyorum bak bir daha söylüyorum. Yapmadın. Yaptım dedikleri daha önceki dönemde inşa edilmeye başlamış bitenler onlar. Kendi döneminde başlayıp bitirdiği yok.
“Konuştukça maske düşüyor”
Biz konuştukça masken düşüyor, rahatsız oluyorsun. Ama biz senin makyajını akıtmaya devam edeceğiz. Senin değerlendirme ölçün bizim için anlam da ifade etmiyor. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Yüzleşelim, çıkalım. Gel bakanlığın verilerini ortaya koyalım. Senin bana kötü siyasetçi demen önemli değil, vız gelir tırıs gider de, CHP’li yöneticilere sesleniyorum sizi de kandırıyor. Siz Marmara’ya sahip çıkın.”