İstanbul’da Suriyeli cani, 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu taşla katletti

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye yerleşen Suriyelilerin, ülkelerine dönüp dönmeyeceği tartışılırken bugün İstanbul’da korkunç bir olay yaşandı. 51 yaşındaki Suriyeli cani, 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu taşla katletti

Suriye’deki iç savaşın ardından Türkiye’ye akın eden Suriyelilerin tamamının, Esad’ın devrilmesi sonrası ülkelerine dönüp dönmeyecekleri tartışılırken İstanbul’dan korkunç bir haber geldi. İstanbul Bağcılar’da 12 yaşındaki Suriyeli bir çocuk, 51 yaşındaki bir cani tarafından taşla katledildi. Suriyeli çocuğu öldüren caninin de Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. 12 yaşındaki çocuğu katleden, kardeşini de yaralayan Zekeriya A., ifadesinde kendisini çocuğun kendisine bıçak çektiği iddiası ile savundu.


Anne sinir krizi geçirdi

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre olay, İstanbul Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi 1487 Sokak'ta meydana geldi. 5 katlı binanın girişindeki daireye gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler henüz bilinmeyen bir nedenle Suriye uyruklu M.S. ve A.S. isimli kardeşlere taşla saldırdı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, başından ve gözünden yaralanan A.S.'yi ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırırken ablası M.S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Haberi aldıktan sonra olay yerine gelen ve sinir krizi geçiren anne G.S. sağlık ekiplerince kaldırıldığı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri 1 şüpheliyi yakaladı.


Çocuğun bıçak çektiğini iddia etti

Suriyeli olduğu öğrenilen şüpheli Zekeriya A. (51)'nın ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde çocukların ailesiyle dost olduklarını, evlerinde elektrikle ilgili bir sıkıntı olduğunu ve kendisinin elektrikçi olduğu için tamire gittiğini, kapıyı çocukların açtığını, elektrik arızasını giderdikten sonra para istediğini ve çocuğun bu yüzden bıçak çektiğini kendisinin de taşla vurduğunu söylediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber