Ceyhan’dan liste eleştirilerine: “En ağır topları koysanız bile eleştirilir!”
AKP Kocaeli eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, gazetemize konuşarak AKP Kocaeli İl Kongresini değerlendirdi. Ceyhan, liste uygunluğunun herkese göre farklı olduğunu Kocaeli’nin siyaseten en ağır topları listeye koyulsa bile eleştirilebileceğini söyledi
AKP Kocaeli İl Kongresi geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Mevcut il başkanı Şahin Talus’un tekrar il başkanı seçildiği kongrede listeyle ilgili çeşitli tartışmalar yer aldı. Gazetemize konuşarak kongreyi değerlendiren AKP Kocaeli eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan şunları söyledi: “Öncelikle kongrenin cumhurbaşkanımız tarafından şereflendirilmesiyle birlikte algı daha da yukarı çıktı. Yüksek katılım, gençlerimizin, kadınlarımızın heyecanı takdire şayandı. Kocaeli’ye yakışan bir kongreyi ortaya koydu. Bu anlamda yeniden seçilen Şahin başkanımızı tebrik ediyorum.
“Keşke olsaydı dediğimiz ama neden olmadığını sorgulamadığımız bir kongreydi”
Her listenin büyük kongre delegelerinde bir strateji olur biz geçen dönem de delege yazılamamıştık. Genel merkezimizin belirlemiş olduğu çerçevede öyle bir süreç gelişmiş ki diğer bütün eski il başkanları arkadaşlarımız dahi delege olamadı. Bu temsiliyet açısından keşke olsaydı diyeceğimiz ama neden olmadığını sorgulamadığımız bir kongredir.
“Teşkilatta emeği geçen arkadaşlar”
Listenin herkese göre uygunluğu başkadır. Kocaeli’nin siyaseten en ağır toplarını koysanız yine eleştirilir. İl başkanımız çalışacağı üç yılı beraberce geçireceği bir ekip yapmış. Yönetimdeki arkadaşlarımız teşkilatta emeği geçen arkadaşlar. Sonuç itibariyle il başkanı bir liste yapmış kendine göre artısıyla eksisiyle değerlendirip uygun görmüş bundan sonra herkese de saygı duymak düşer.”