Kocaelispor ‘şike yaptı’ iddialarına yanıt
Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar katıldığı bir programda Kocaelispor’un 1991 yada 1992 yıllarda olarak hatırladığı Bakırköy maçında şike yaptığını iddia etti. İddiaya cevap Organizasyon Müdürü Mehmet Açık’tan geldi
Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar katıldığı bir programda Kocaelispor’un 1991 yada 1992 yıllarda olarak hatırladığı Bakırköy maçında şike yaptığını iddia etti. İddiaya cevap Organizasyon Müdürü Mehmet Açık’tan geldi
İddiada bulundu
Ahmet Çakar katıldığı programda, “Kocaelispor – Bakırköy, O zaman Bakırköyspor ve Kocaelispor Süper Lig'de, Aynı dakikalarda ben sabah Kocaelispor maçına gittim, Erman Toroğlu da Fenerbahçe - Gaziantepspor maçına gitti. 2 maçın skorlarına göre buradan bir takım küme düşecekti. Kocaelispor - Bakırköyspor maçı 0-0 berabere biterse ve Fenerbahçe-Gaziantep maçında da Gaziantep kaybederse Gaziantep küme düşecekti. Fenerbahçe zaten kazanmak zorundaydı. İsmini vermeyeceğim, şu anda çok ünlü bir teknik direktör, kasten golü atmadı. Şike ama yapabileceğim bir şey yok. Şunu yapabiliyorsan yap. Maç biter, hakem olarak -Benim kanaatime göre bu maçta şike yapılmıştır- dersin... Ama o biraz yürek ve vicdan ister. Kolay değil o. Ama ben yaşadım” dedi.
Açık’tan cevap geldi
Organizasyon Müdürü Mehmet Açık’tan ise iddialara cevap geldi. Açık sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ““Ahmet Çakar hocam karıştırmış ve yanlış anlamış. 1992-93 sezonu ligin son maçı Anadolu kralı olarak İzmit’te Karşıyaka ile oynuyoruz. Karşıyaka İstanbul takımı Bakırköy ile küme düşmemek için çekişiyor. Biz yenersek 3. olup Avrupa’ya gideceğiz berabere kalırsak 4. olup Avrupa’ya gideceğiz. Yenilirsek ve Fenerbahçe kazanırsa Avrupa’ya gidemeyeceğiz. Dolayısıyla beraberlik hem Karşıyaka, hem de bizim işimize yarıyor. Maç başladığı gibi 0-0 bitiyor. Tribününler ‘Anadolu’ sesleri ile inliyor. O sezon Anadolu fırtınasında yer alan Bursa, Bakırköy’ü 3-0 yenerek küme düşürüyor. Karşıyaka 1 puan ile kümede kalıyor. Erman Toroğlu’nun yönettiği maçta ise Kayseri’yi 3-2 yenmesine rağmen Fenerbahçe 1 puan yüzünden Avrupa’ya gidemiyor. Kocaelispor tarihinde ilk kez Avrupa biletini bu sezon alıyor ve Anadolu kralı oluyor” ifadelerine yer verdi.