Büyükakın “Özgür Özel özür dileyene kadar müfteridir”

Özgür Özel yaptığı açıklamada Kocaeli büyükşehir Belediyesi'nin konserleri 198 milyon TL verdiğini gündeme getirmişti. AKP Çayırova İlçe Kongresi’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bu konu hakkında konuştu.

AKP Çayırova İlçe Teşkilatı’nın 7’nci Olağan İlçe Kongresi bugün Çayırova Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kongrede konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yol arkadaşlığı başka bir şey. Yol arkadaşlığında yanındaki yalan Özgür Özel’i kandırdılar. Bir konser meselesi var. Özgür bey dedi ki Mansur Beyi dinledim ikna oldum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 198 milyon konser verdi. Bir sanatçıya bu kadar para verildi. Sanatçının adı var mı? Yok. Bunların her yerde anlatın. Nasıl kirli bir siyaset yaptıklarını anlatın. Kendilerine kumpas yapıyorlar. İhale numarasında organizasyon hizmeti almış 198 milyon TL’ye. Bir sanatçı için 198 milyon ödemiş dedikleri gençlik ve spor hizmeti almışız.

“Açıklasınlar istifa ederim”

Kim almış Antik Kapı. Belediye şirketi almış. Ben biliyorum utanmayacaklar. Yanıltılmıştır dedim. Kim yanıltmışsa açıklasın ifşa etsin. Bir sanatçıya 198 milyon vermişsen ispatlasınlar istifa ederim dedim. Sizden erdemli olan istifa değil bir özür bekliyorum. 198 milyona 139 bin gence verilen hizmet var. Bir yıl boyunca yaralandığı hizmetler. O sanatçının ismini söyleyin istifa edeceğim. Nezaketin özür dileyin dedim. Ben bunu söyledikten sonra ona o bilgiyi vermişler. Ne hala düşürmüşler genel başkanlarını. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bizim belediyemizde sayıştay var. Sanki sayıştay ilk kez var.

“Bu kez kayaya tosladılar”

Ebru Gündeş konseri için toplam 44 milyon 937 bin TL verilmiş. Ardından üç konser için 78 milyon TL. ardından sekiz konser için 94 milyon TL. Büyükşehir olarak 67 ay boyunca toplam 102 konser için 58 milyon 619 bin TL vermişiz. Neyin hikayesini anlatıyorsunuz. Cevap verdik açığa düştüler. Siyasetlerini nasıl yaptıklarının en açık göstergesi. Yalanları ortaya çıkınca başka bir yalan söylüyorlar. Her seferinde çuvallıyorlar. Özür beklerken bir genel başkana yakışmayacak efendim sanatçı değil dedi. Bunun özrünü dileyene kadar sayın genel başkan müfteridir. Öyle yağma yok. Her kuşun eti yenmez. Bu kez kayaya tosladılar. Ama yine başka bir yalan söyleyecekler.

AKP Çayırova kasım ayı kongre
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber