Çavdar o sözlere açıklık getirdi “Samimi ülkücünün tepkisi olmaz”
MHP eski İl Başkanı Ruhi Çavdar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışı sonrası “22 Ekim tarihini not etmek lazım” paylaşımında bulunmuştu. Çavdar bu sözlerine gazetemize konuşarak açıklık getirdi ve gerçek bir ülkücünün tepkisi olmayacağını söyledi
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin.” çağrısında bulunarak herkesi şok etmişti. Bahçeli’nin bu çıkışı sonrası MHP eski İl Başkanı Ruhi Çavdar da “22 Ekim tarihini not etmek lazım” paylaşımında bulundu.
Mutlaka biri yorum yapar
Çavdar’a ulaşarak bu sözlerin bir tepki mi içerdiğini sorduk. Tepki olmadığını söyleyen Çavdar paylaşımına açıklık getirerek şunları söyledi: “Genel başkanımızın ifade ettiği sözleri ve bugünü not ediyoruz. Bugün genel başkanın söylediği sözün karşılığını anlamamakta ısrar edenler bundan sonraki süreçte önemini anlayacaklar. Bu bir tepki değil genel başkanın sözünü insanların anlamlarını istemek. MHP’de genel başkanın sözünün altında mutlaka biri yorum yapar kendi içinde değerlendirme yapar ama bazı arkadaşlar her şartta tepki göstermeyi alışkanlık haline getirirler. Biz bunlara ehemmiyet vermiyoruz. Gerçek samimi ülkücülerin buna bir tepkisi olmaz.”