Kocaeli’den öğretmen anlattı… Özel sektör öğretmenleri sefalete mahkum ediliyor!
Kocaeli İzmit ilçesinde bulunan bir özel okulda öğretmenlik görevini sürdüren B.K., özel okullarda eğitim veren öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.
Kocaeli’nde bulunan özel okullarda ve kurs merkezlerinde yaşanan hak gaspları ve öğretmenlerin maruz kaldığı baskılara ilişkin konuşan B.K.; “Özel sektörde çalışan öğretmenlere sunulan taban ücret şu an asgari ücret olarak belirlenmektedir. Kocaeli’nde bulunan çoğu okul, kurs ve rehabilitasyon merkezi öğretmenlere asgari ücret düzeyinde maaş sunmaktadır” açıklamasında bulundu.
“YAŞANABİLİR ÜCRET TALEBİMİZ VAR”
Kocaeli’nde en düşük ev kirasının 12 bin TL olduğu ve ev masraflarının her geçen gün arttığı bir dönemde, asgari ücret alan bir öğretmenin hayatını sürdürmesinin mümkün olmadığını aktaran B.K.; “Düşük ücretlerle çalışan, geçinmekte dahi zorlanan bir öğretmenin öğrencilere tam ve doğru bir şekilde eğitim verebilmesi de çok mümkün değil” dedi. Hükümetin taban maaş ücretlerini eşitlemeye ilişkin bir girişimde bulunmadığını belirten B.K.; “İşverenler bu durumu fırsat bilerek çoğu öğretmeni asgari ücret düzeyinde ya da asgari ücretin 2-3 bin lira üzerinde istihdam etmeye çalışmaktadır. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak yaşanabilir ücret talebimiz var” diye belirtti.
ÖĞRETMENLERİN HAKKINI SAVUNUYORUZ
Özel sektör öğretmenlerinin uzun çalışma saatlerine maruz kaldığını ifade eden B.K.; “Özellikle kurs merkezlerinde haftada 45 saati geçen çalışma süreleri vardır. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin, ders vermenin dışında öğrencilerle ilgili doldurması gereken dosyalar oluyor. Velilerle yapılan görüşmeleri de bu sürelere dahil ettiğimizde, öğretmenlerin çok uzun saatler çalıştığı görülmektedir” dedi. İşveren tarafından ara tatillerde ve seminer dönemlerinde öğretmenlere eğitime devam ettirilmesinin hukuksuz olduğunu vurgulayan B.K.; “Öğretmenlerin böyle bir durumla karşılaştıklarında sendikamıza ulaşmalarını istiyoruz. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak öğretmenlerimizin taleplerini ve haklarını savunuyoruz” açıklamasında bulundu.
ÖĞRETMENLERİN ZORLU ÇALIŞMA KOŞULLARI MEVCUT
Kocaeli’nde özel okullarda veya kurs merkezlerinde çalışan öğretmenlerin zorlu çalışma koşullarına maruz kaldığını aktaran B.K., “Bütün zor koşullara rağmen özverili bir şekilde çalışan öğretmenlere, bazen müdür, bazen de işveren tarafından ağır mobbing ve fiziki şiddete varacak kadar uygulamalar maalesef ki yapılmaktadır. Sendika olarak bu konularla ilgili çalışmalar yapıyoruz.” dedi.