Doğukan Karabaş resmen adaylığını duyurdu
11 Ağustos’ta kongresini gerçekleştirecek olan CHP Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na, Av. Doğukan Karabaş aday olacağı konuşuluyordu. Karabaş yaptığı açıklamayla adaylığını resmen duyurdu
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kadın kollarının ardından gençlik kollarında da parti içi yarış başladı. CHP Gençlik Kolları MYK’sı olağan kongre takviminin başlatılması için karar aldı. Açıklanan kongre takvimine göre gençlik kollarında yarış 3 Temmuz’da başlıyor. Üye çizelgeleri 14 Temmuz’a kadar askıya çıkan üye listeleri sonrasında. 29 Temmuz-1 Eylül arasında ilçe kongreleri yapılacak. İl kongreleri ise 13 Eylül'de başlayarak 20 Ekim günü sona erecek. Bu takvim doğrultusunda, 11 Ağustos’ta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde saat 12.00'da kongresini gerçekleştirecek olan CHP Kartepe İlçe Gençlik Kolları için ismi geçen, Av. Doğukan Karabaş resmen adaylığını duyurdu.
BİZ GENÇLERİN ÖNEMİNİ VURGULAMAK İSTEDİ
Karabaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “"Sevgili Cumhuriyet Halk Partisi ailem, Geçtiğimiz günlerde Genel Merkezimizin aldığı karar ile Gençlik Örgütümüz Kongre ve Kurultay süreci resmi olarak başlamış bulunmaktadır. Öncelikle bu kararın Partimize hayırlı olmasını dilerim. Sayın Genel Başkanımızın son seçimlerdeki zafer konuşmasında da; ‘Onlar bu ülkeden ümidi kestiler, bavulları zihinlerinde topladılar ve bir gün gidecekler denilen gençler, bir seçim daha beklemeye karar vermişlerdir.’ söylemiyle ülkemizin içinde bulunduğu şu karanlık günlerde biz gençlerin önemini vurgulamak istemiştir. Şimdi bu gençlerin daha iyi örgütlenerek Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında iktidar olan partimiz ışığında karanlıkları aydınlığa çıkarması için kolları sıvaması gerekmektedir. Unutmamak gereklidir ki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demek suretiyle biz gençlerin meşaleyi yakması gerektiğini işaret etmiştir.
OMUZ OMUZA BİR ADIM ÖTEYE
Sevgili yol arkadaşlarım; gençliğimizi ve geleceğimizi ipotek altına alanlara karşı mücadele etmek için yola çıkmanın ve belki de bir meşale olmasa da kıvılcım yakarak bunun tüm Kartepe’mize, Kocaeli’mize ve sonunda tüm ülkemize yayılması için sorumluluk almak vakti gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden birisi olan laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında, ülkemizin kurucu değeri Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet ve gençlik örgütümüzün partimizin yan gücü değil öz gücü olduğumuzu ortaya koymak için, kırgınlık yaratmaksızın, kucaklayıcı, yurttaşımızla omuz omuza, mevcut güzel yapıyı bir adım öteye taşımak amacıyla Kartepe Gençlik Örgütü İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Güçlü Gençlik Güçlü Kartepe!"