Kartepe’deki turizmciler büyük çalıştaya hazırlanıyor

Kartepe Turizm Derneği büyük çalıştaya hazırlanıyor. 4 ay sonra gerçekleşecek çalıştayda Sinop’tan Yalova’ya kadar olan bölge içinde sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan oluşumlar çalıştaya davet edilecek

Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kâmil Öçbe ve dernek üyeleri bugün Kartepe Belediyesi Kahvaltı Evinde basın açıklaması düzenledi. Toplantıda derneğin çalışmalarının yanı sıra yapılacak olan büyük çalıştay hakkında bilgi verildi. Toplantıda ilk olarak söz alan Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe şunları söyledi: “Derneğimiz 2013 yılında kuruldu. Görev yapan kurucu başkanımız ve arkadaşlarımıza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 3 yıldır yaptığımız çalışmalara biraz değinmek istiyorum. Bölgemiz daha yeni turizme açıldı, eksiklikler bitmiyor. En büyük kaynakta maalesef belediyemiz. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey’e gösterdikleri yakın ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Ne zaman gitsek kapılarını açtılar. Kamu olmadan bu işlerin altından kalkmamız mümkün değildi. Biz projelerimizi aktardık bunların üzerinde durdular.

TELEFERİĞE İLGİ AZALDI

Kartepe Maşukiye projesindeki meydan düzenleme yapılması ilk hedefimizdi. Buranın istimlak sorunu vardı, halledildi. İlk etap Maşukiye Giriş projesi ikinci etap ise girişte bulunan fırının olduğu yer istimlak edildi. Bayramdan sonra yıkılacak ve Maşukiye’ye giriş güzel bir hale gelecek. En büyük proje yıllardan beri bekleniyordu teleferik. Bu da halloldu ama istediğimiz şekilde değil. Gidip gördük, ilgide azalma var, Kuzuyayla’da tesislerin olmamasından kaynaklanıyor. Bu tesisler de olduğunda tam anlamıyla olacak. Bölge geniş görünüyor ama özel günlerde bir daralma oluyor. Kuzuyayla’nın yapılması ile bu sıkıntılar da kalkacak.

HER MEVSİM FESTİVAL OLMALI

Bizim en büyük sıkıntımız doğalgaz. Bu çok önemli bunun özelleşmesi ve büyük rakamalar çıkması bizim karşılayabileceğimiz bir şey değil. 1 milyon 850 bin dolar gibi bir rakam çıktı. Belediye de bir yere kadar finanse ediliyor. İnşallah gelecekte Kuzuyayla’ya kadar çıkması temennimiz. Peysaj çalışmaları da çok önemli. Bu en kolayı bunu da takip edeceğiz. Bu yıl ikincisini yapmayı planladığımız Kar Festivali için çalışmalarımız oldu. Biz bu festivali üç dört güne yayarak aynı zamanda yazın yaz festivali, bahar festivali olması lazım. Bunlar küçük bütçeli işler. Her mevsim burada festival olmalı. Bölgemizde dört mevsim turizm var. Bunlar değerlendirilmeli. Turizmi yaymak lazım ama yollar yetersiz ise buna el atılmasını istedik. Alabalık Vadisi mesela çok karanlıktı bu alan bizim olmazsa olmazımız. Bu ışıklandırma işi de yapıldı çokta güzel oldu. Çökmüş bir yol vardı yıllardır bekliyordu oraya da sağ olsun büyükşehir el attı Kartepe imkanları yetmediği için. Belirli dükkanlarda doğalgaz vardı bunu da hallettik.

SONBAHARDA ÇALIŞTAY VAR

Öçbe’nin ardından söz alan İsmail Şahinbaş, da şu sözleri kaydetti: “Kartepe’de gerekli bilgi birikimi ve sermaye var biz bunu harekete geçireceğiz. Yönetim kurulu olarak amaç ve kapsam konusunda bir mutabakata varamadık. Kocaeli’nin en büyük markası arkasından Ormanya geliyor. Amacımız Kocaeli Turizmine hizmet etmek. Sakarya’yı dışarıda bırakıyoruz dedi başkanımız. Bir amaç ve kapsam oluşturduk. Biz kendi hikayemizi yazmaya başladık. Sonbaharda bir çalıştay var. 4 ayımız var Sinop’tan Yalova’ya kadar olan bölge içinde sivil toplum kuruluşları tarafından olan oluşumları davet edeceğiz. İkinci oturumda da bu arkadaşları özellikle üç tanesini kadınlardan seçtik. Bir bölümünü üreten kadınlara ayırdık.

ÜRETEN DERNEK OLACAĞIZ

Kadınlarımızla görüştük. Onlara büyük sürprizlerimiz var. Üreten bir dernek olacağız. Siyasetten uzak sivil bir anlayış olacak. Çalıştaydan sonra Kocaeli’de turizm isimli dernekler var bunları davet edeceğiz ve kendilerinden bir sunum isteyeceğiz. Ayrıca beldemizde bir turizm okulu var. Oradaki arkadaşlarımızla bir araya gelip bedeli ne ise vermek kaydıyla bir eleman temini yaratmaya çalışacağız.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber